Ceaşca de sănătate: Anasonul stimulează funcţiile pancreatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre pancreatită se poate spune că a devenit o afecţiune frecventă. Statisticile arată o creştere alarmantă a acestei boli, în ultimii 20 de ani. Consumul de alcool este răspunzător

Despre pancreatită se poate spune că a devenit o afecţiune frecventă. Statisticile arată o creştere alarmantă a acestei boli, în ultimii 20 de ani. Consumul de alcool este răspunzător într-o proporţie de 70-90 la sută de apariţia acestei afecţiuni, mai ales când abuzul de alcool se asociază cu o dietă bogată în grăsimi. Atunci apar calcifierile cronice ale pancreasului.

Eugen Giurgiu, dr. în biochimie, recomandă ca remedii naturiste , în paralel cu dieta prescrisă de medic, ceaiurile de :anghinare, anason, coada racului, cicoare şi ghinţură galbenă.

Anasonul se remarcă prin faptul că stimulează funcţiile pancreatice,are acţiune expectorantă, carminativă (elimină gazele) şi antiseptică.

Preparare din frunze

Pentru infuzie folosim 250 ml apă clocotită şi o linguriţă de frunze. Acoperim vasul şi după 10 minute strecurăm ceaiul. Se recomandă consumul a două-trei căni pe zi.

Preparare din seminţe

Două linguriţe de seminţe se fierb în 250 ml lapte, timp de cinci minute. Se strecoară şi se consumă, zilnic, trei căni.

Tinctura preparată în casă

Macerăm patru linguri de seminţe într-un litru de vin roşu. După 10 zile se strecoară şi se consumă,zilnic, dimineaţa câte 50 ml. Cine doreşte poate adăuga miere, după preferinţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite