Cea mai mare fermă eoliană marină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul este amplasat în Marea Nordului, la 12 kilometri în largul coastei de sud-est a Marii Britanii. Ferma Thanet, alcătuită din 100 de turbine eoliene care pot alimenta cu electricitate peste 200.000 de locuinţe, va fi inaugurată astăzi.

Complexul, realizat de compania suedeză Vattenfall, reprezintă un reper în dezvoltarea industriei energiei regenerabile, în contextul în care statisticile din Marea Britanie arată că 10% din energia electrică a ţării provine de la fermele eoliene, potrivit kentnews.co.uk.

Click aici pentru VIDEO.

Vattenfall a început în 2008 construcţia complexului marin Thanet, care va avea o capacitate totală de 300 de megawaţi, iar ultima turbină a fost instalată în iunie anul acesta.

David Hodkinson, director şi şef al departamentului de dezvoltare al companiei, a declarat că inaugurarea reprezintă un moment crucial, iar experienţa câştigată în dezvoltarea acestui proiect va face viitoarele ferme eoliene ale Vattenfall mai sigure şi mai ieftine.

Turbinele complexului, instalate la adâncimi de 20-25 de metri pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi, vor spori producţia de energie eoliană marină a Marii Britanii cu mai mult de 30%.

Maria McCaffery, şefa Renewable UK, asociaţia producătorilor de energie regenerabilă, a estimat o creştere a contribuţiei energiei eoliene în următorii 10 ani. „Cifrele sprijină afirmaţia că energia regenerabilă - şi energia eoliană în special - nu mai este alternativă. Este «pe val» şi creşte rapid", a explicat oficialul.

Energie curată

Anglia investeşte în proiectele eoliene pentru a-şi atinge ţinta de energie regenerabilă pentru 2020, stabilită de Uniunea Europeană.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite