Cea mai bătrână mamă de tripleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bhateri Devi, o indiancă în vârstă de 66 de ani, a devenit cea mai bătrână femeie care a născut tripleţi în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, scrie „The Daily Mail“.

Femeia, care nu a putut avea copii pe cale naturală, a născut doi băieţei şi o fetiţă, internaţi acum la terapie intensivă din cauză că, la naştere, au cântărit mult sub greutatea normală. Copiii au 1.077 de grame, 1.020 şi, respectiv, 652 de grame, fiind ţinuţi deocamdată la incubator.

Devi a făcut un tratament de fertilizare la Centrul Naţional de Fertilitate din Haryana, o clinică destul de controversată unde a fost tratată anterior şi Rajo Lohan, cea care în 2008, la 70 de ani, devenea cea mai bătrână mamă din lume. Presa a dezvăluit faptul că Rajo Lohan, acum în vârstă de 72 de ani, se zbate între viaţă şi moarte, starea ei fiind rezultatul complicaţiilor pe care le-a suferit în urmă cu 18 luni, când a dat naştere fiicei sale, tot în urma unei proceduri de fertilizare in vitro.

Naştere prin cezariană

Cu toate acestea, oficialii de la centrul indian de fertilitate n-au pregetat să-şi prezinte noua realizare. Doctorul Anurag Bishnoi, care a supervizat tratamentul lui Bhateri Devi, a declarat că, după cum este stipulat şi în certificatul de naştere al femeii, aceasta s-a născut pe 21 mai 1944.

„Această naştere este reală şi, prin urmare, Devi devine astfel cea mai bătrână mamă din lume care a născut tripleţi. Femeia venea în clinica noastră deja de câteva luni, pentru tratamentul de fertilizare. A devenit mamă pentru prima dată, concepţia fiind posibilă abia după a treia tentativă de aplicare a tehnicii de fertilizare.

În primele două tentative, de fiecare dată au fost transferaţi doar câte doi embrioni, ultima dată fiindu-i introduşi în uter trei embrioni. Cei trei copii care au rezultat au fost născuţi prin cezariană", a explicat doctorul Anurag Bishnoi.

Soţul lui Bhateri Devi, Deva Singh (64 de ani) este încântat de evenimentul fericit din familia lui. Cei doi sunt căsătoriţi de 44 de ani. „Bhateri mi-a îndeplinit visul de a deveni tată şi de a avea un moştenitor. Ea a fost prima mea soţie şi, din cauză că nu a reuşit să-mi facă un copil, m-am căsătorit de încă două ori. Nici celelalte două soţii nu au fost binecuvântate cu copii", spune Deva Singh.

Mama-record, pe moarte

Rajo Lohan, cea mai bătrână mamă din lume, este pe moarte la numai 18 luni de la naşterea fiicei ei, în urma unei fertilizări in vitro.Femeia susţine că este mult prea slăbită pentru a-şi reveni în urma complicaţiilor date de sarcină.

Rajo Lohan, care a născut în noiembrie 2008, este ţintuită la pat şi nici măcar nu-şi poate ţine fiica în braţe. „Medicii nu m-au avertizat cât de periculos este să ai copii la vârsta mea. Înainte de sarcină eram sănătoasă", spune cea mai bătrână mamă.

La fel ca Bhateri Devi, nici ea nu a putut concepe la timpul potrivit, societatea indiană marginalizând-o din această cauză. Pentru a putea urma tratamentul, Rajo Devi Lohan a făcut, împreună cu soţul ei, un împrumut de 2.400 de euro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite