Cea mai mică adolescentă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jyoti Amge, din India, are 15 ani şi doar 58 de centimetri înălţime, adică jumătate cât nepotul ei în vârstă de doi ani. Cea mai mică adolescentă din lume, Jyoti este considerată o celebritate în oraşul natal, Nagpur. Fata cântăreşte 5,4 kilograme, cu doar 4 kilograme mai mult decât avea atunci când s-a născut.

Jyoti, care va apărea într-un program al televiziunii britanice Channel 4, visează să devină actriţă. Ea a apărut deja într-un videoclip al unui star pop indian, Mika Singh. Mulţi spun chiar că este reîncarnarea unei zeiţe.

„Oamenii nu mă cred când le spun ce vârstă am”, a spus adolescenta. „Când aveam trei ani, mi-am dat seamă că sunt altfel decât restul copiilor. Vedeam că toţi erau mai mari şi credeam că voi creşte şi eu”. Fata are o uniformă şcolară croită pe măsurile ei, un ghiozdan şi chiar şi o bancă în miniatură în sala de clasă unde învaţă.

Arată ca o păpuşă pe lângă colegele ei de la şcoală.„Sunt mândră că sunt cea mai mică fată. Ador atenţia care mi se acordă”, a spus ea. „Nu mi-e teamă şi nu regret că sunt mică. Sunt sigură că există mulţi pitici ca mine.

Sunt la fel ca toţi ceilalţi oameni. Mănânc ca voi, visez ca voi. Nu mă simt deloc diferită.” Jyoti a povestit că, la început, îi era teamă să meargă la şcoală, pentru că totul în jurul ei era foarte mare şi se speria uşor. Dar acum s-a obişnuit şi se consideră un elev normal.

Doctorii cred că Jyoti suferă de nanism hipofizar, dar n-au putut stabili exact caracteristicile bolii ei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite