Ce nu-mi place la tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile consideră dimensiunea ecranului de televizor invers proporţională cu cea a creierului. Bărbaţii le contrazic – cu cât mai mare, cu atât mai bine.

Doi jurnalişti şi scriitori britanici, Giles Coren şi Christina Hopkinson, au conceput împreună, pentru publicaţia „The Daily Mail", o listă a lucrurilor pe care bărbaţii le urăsc la femei, şi femeile la bărbaţi.

Varianta masculină

Desertul.

„Of, m-am cam săturat. Nu cred că mai pot să mănânc desert", spune ea. Apoi, vine desertul tău. „Da, poate o să iau o linguriţă", spune ea, şi-ţi ia tacâmul. În scurt timp, desertul a dispărut.

Părul din baie.

„Iar s-a înfundat cada!", strigă ea din baie. Aşa că, din nou, te duci să rezolvi problema şi îţi dai seama că de vină este „dopul" de păr lung şi blond, care a blocat scurgerea. „Nu cred că-i al meu", spune ea, deşi tu ai părul şaten închis, tuns scurt. Aşa că îi explici de ce se înfundă cada şi cum să rezolve singură problema data viitoare când îşi dă părul cu balsam. Cu toate astea, câteva săptămâni mai târziu, auzi din nou strigăte disperate din baie: „Iar s-a înfundat cada!"

Alegerile

Când vrei s-o scoţi la restaurant şi o întrebi ce preferinţe are, ea-ţi spune că-i e indiferent, să alegi tu, să-i faci o surpriză. Aşa că acum stă cu o farfurie de spaghete în faţă, furioasă foc. „Ce s-a întâmplat, iubito?". Iar ea spune: „Ştii foarte bine că urăsc mâncarea italiană!"

Simţul umorului

Dacă ar fi adevărată vorba „femeile caută un bărbat cu simţul umorului", şi nu unul înalt, frumos şi plin de bani, aş avea mult mai mult succes decât am, scrie Giles Coren. Deşi ele spun că jucătorii de tenis ar trebui să fie la fel de bine plătiţi, indiferent dacă sunt femei sau bărbaţi, când încep turneele, se uită doar la partidele bărbaţilor, pentru că sunt sexy. Femeile li se par plicticoase.

Jocurile

Indiferent dacă joacă şah, cărţi sau tenis, femeile renunţă dacă rămân în urmă la punctaj şi li se pare că nu mai au şanse să câştige. Şi atunci aruncă piesele/cărţile/racheta şi strigă: „Nu înţeleg de ce trebuie să fii atât de competitiv!"

Varianta feminină

Televizorul

De ce ar fi mai rău să te uiţi la reality show-uri şi episoade în reluare din „Anatomia lui Grey" decât la programe de sport?, se întreabă Christina Hopkinson. Şi dacă tot veni vorba, chiar avem nevoie de un sistem home-cinema? Femeile consideră că dimensiunea ecranului de televizor este invers proporţională cu cea a creierului. Bărbaţii par să facă analogia cu alte părţi ale corpului şi aşa ajungi să cumperi un televizor cu ecran plat şi diagonala de 130 de centimetri.

Tehnologia

Nu-ţi trebuie mai mult de un telefon mobil şi un încărcător. Dar casa voastră e plină de cabluri şi aparate pe care nu le mai foloseşte nimeni. Iar el pare să-şi fi lipit de mâini iPhone-ul sau BlackBerry-ul, cu scuza că primeşte mereu e-mailuri importante de la serviciu.

Vasele

Spălatul vaselor include şi tigăile pe care el le lasă întotdeauna pe marginea chiuvetei, „la înmuiat", pentru a evita astfel responsabilitatea grăsimii arse care nu se „dizolvă" ca-n reclamele la detergent.

Mâncarea

Prietenii sunt foarte încântaţi de uleiul aromat pe care l-ai folosit la mâncarea gătită pentru petrecere. Dar femeile sunt mereu cele în sarcina cărora cad lucrurile plictisitoare: să refiarbă mâncarea, s-o reîncălzească sau s-o paseze. „Nu mai avem fulgi de porumb/pâine/zahăr", spune el, pe un ton acuzator, în timp ce goleşte cutia. Cu subînţelesul: „Poţi să dai o fugă să mai cumperi? Eu sunt mult prea ocupat".

Copiii

Chiar dacă taţii din zilele noastre ajută mult mai mult la creşterea copiilor, nu prea înţeleg că asta nu înseamnă doar plimbare în parc, la piscină sau la grădina zoologică. Nu poţi să alegi doar ce-ţi place şi să ne laşi pe noi cu spălatul, schimba-tul şi îmbrăcatul, spune Hopkinson."

"Dacă ele ar căuta doar un bărbat cu simţul umorului, aş avea mult mai mult succes la femei."
Giles Coren
scriitor

"Spălatul vaselor include şi tigăile pe care el le lasă întotdeauna pe marginea chiuvetei, „la înmuiat".
Christina Hopkinson
scriitoare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite