Ce-i scriu copiii lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2.100 de copii din Braşov au scris, în urmă cu doi ani,  cea mai mare scrisoare din lume adresată lui Moş Crăciun
Peste 2.100 de copii din Braşov au scris, în urmă cu doi ani, cea mai mare scrisoare din lume adresată lui Moş Crăciun

Poşta norvegiană primeşte anual peste 30.000 de scrisori şi cărţi poştale de la copii din întreaga lume care-i cer cadouri Moşului. Publicaţia „The Daily Mail“ a făcut o selecţie cu cele mai amuzante, dar şi cele mai triste scrisori trimise prin serviciul poştal din Norvegia, una dintre ţările care şi-l revendică pe Moş Crăciun.

Elsie i-a cerut lui Moş Crăciun „cârnaţi la cină în fiecare zi a anului". Ellen vrea să primească raţe fără dinţi. Sau gâşte, dacă îi este prea greu Moşului să facă rost de raţe, dar este musai să nu aibă dinţi. Claudia gândeşte în perspectivă: „Vreau un singur lucru, să deschidă IKEA un magazin şi să-mi dea un job când mă fac mare".

Alţi copii i-au trimis întrebări Moşului, care mai de care mai neaşteptate. „Mama spune că nu vei veni dacă înjur. Eşti alergic la înjurături?", întreabă Victor. Callum este şi mai îndrăzneţ: „După ce îţi termini treaba, aş putea deveni eu noul Moş Crăciun?". Rhiannon îi cere numărul de telefon, Andy îl întreabă ce a făcut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alţii vor să ştie cât de des îşi schimbă hainele sau cât de des face baie. Jane vrea să se asigure că‑l recunoaşte pe Moş Crăciun cel adevărat, şi‑i dă o parolă pe care s-o spună la intrare, „prăjitură cu ciocolată", ca nu cumva să vină tatăl ei în loc.

„Tu spui «Ho! Ho! Ho!» pentru că nu vorbeşti limbi străine?", îl întreabă Pauline. Iar Sonny are o nelămurire legislativă: „Când ne dai bani, îi tipăreşti singur? Nu înseamnă că sunt falşi, ceea ce e ilegal?"

Cuminte sau obraznic?

Unii încearcă să-l convingă pe Moş că merită cadouri, deşi n-au fost cuminţi anul acesta. „Cum ai defini cuminte şi obraznic? Am voie să tachinez din când în când? Să ştii că am patru fraţi şi surori", îi explică Amy. Joseph îl anunţă că, dacă părinţii lui i-au transmis printr-o scrisoare că n-a fost cuminte anul acesta, e adevărat. „Dar să ştii că eu chiar mi-am dat silinţa în ultimele două săptămâni."

Copiii care au fost dezamăgiţi anii trecuţi îl ceartă pe Moş Crăciun. „O să-mi aduci cadoul pe care mi-l doresc anul ăsta?", îl întreabă Martina. „Dacă mă dezamăgeşti din nou, o să încui uşa ca să nu mai intre niciun Crăciun." Ted cere socoteală pentru că Richard a primit un PlayStation2 anul trecut, iar el nu. „Ţi se pare corect?", întreabă copilul. Naomi îi mulţumeşte pentru cadourile din 2009 şi-i spune că în acest an ar vrea de două ori mai multe.

Nu toate scrisorile sunt însă amuzante. Unele dintre ele exprimă suferinţa unor copii care au pierdut lucruri sau persoane dragi sau care nu sunt înţeleşi. „Îmi doresc să-mi primesc înapoi tatăl care a murit vara trecută", îi scrie Akis lui Moş Crăciun. Kirsty îl roagă să-l facă mai bun pe tatăl ei, iar Caroline, să-i aducă înapoi ursuleţul negru pe care l-a pierdut.

„Vreau să te văd în ziua de Crăciun", îi cere Charlie. „Vreau şi ca prietenii mei să creadă în tine. La şcoală am discutat despre tine şi când le-am spus că eu cred în tine au început să râdă. Am fost aşa de trist că m-am dus acasă şi m-am băgat în pat."

"Mama spune că nu vei veni dacă înjur. Eşti alergic la înjurături?"
Victor autorul unei scrisori  către Moş Crăciun

Americanii vor sub brad strictul necesar


Criza afectează şi listele cu dorinţele de Crăciun ale copiilor

Criza afectează şi listele cu dorinţele de Crăciun ale copiilor

Ajutoarele lui Moş Crăciun care lucrează pentru serviciul poştal din Statele Unite au primit anul acesta scrisori mai emoţionante ca niciodată, de la copii afectaţi de criză. Cei mai mulţi îşi doresc lucruri necesare - jachete, şosete şi pantofi -, nu păpuşi Barbie, jocuri video sau computere, ca anii trecuţi.

În Oficiul poştal central din New York, 22 de oameni sortează cele două milioane de scrisori primite de la copiii nevoiaşi din SUA, pe care le vor trimite mai departe unor „Moşi Crăciun secreţi", pentru a le împlini dorinţele. Programul numit „Operaţiunea Moş Crăciun" se derulează din 1920, implică peste 20 de oficii poştale unde angajaţii acoperă datele de identitate ale expeditorului, mai puţin prenumele şi vârsta, şi cer oamenilor să-i ajute, scrie „USA Today".

Criza a mărit numărul scrisorilor - au scris mulţi părinţi rămaşi fără serviciu, care cereau cadouri pentru copii pe care nu şi le pot permite -, dar l‑a micşorat pe cel al oamenilor dispuşi să ajute, a explicat şeful oficiului poştal din New York, Pete Fontana.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite