Ce caută femeile la bărbaţii mai tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce caută femeile la bărbaţii mai tineri
Ce caută femeile la bărbaţii mai tineri

La vârsta la care majoritatea se plâng de dureri de oase, unele femei aleg să-şi retrăiască tinereţea. Pentru că bărbaţii de aceeaşi vârstă se ascund în casă şi se uită tot timpul la televizor, „femeia-pumă“ continuă să-şi vâneze propria fericire. Ţinta ei: bărbaţii mai tineri.

Citiţi şi:


„Tânăr, 31 de ani, doresc cunoştinţă cu o doamnă matură sau foarte matură.(...) Rog discreţie şi seriozitate“. Aşa sună un anunţ online de pe un portal românesc.

Un alt tânăr de 34 de ani, care se descrie ca fiind „căsătorit, discret şi serios“, e interesat, pe acelaşi site, să cunoască o doamnă matură, dar care să aibă până în 47 de ani.

Fie că-şi doresc partenere mai mari decât ei cu doar câţiva ani sau sunt atraşi de femei care ar putea, la o adică, să le fie mame, tot mai mulţi bărbaţi se arată interesaţi de doamnele „coapte“ şi independente.

Tinerii atraşi de doamnele trecute de prima tinereţe caută să-şi trăiască povestea de dragoste departe de privirile aruncate chiorâş şi de chicotele celor din jur.

Diferenţă de un sfert de secol

Israela Vodovoz (60 de ani) a ajuns pe coperta ziarelor de scandal de când s-a căsătorit cu un bărbat mai tânăr cu 25 de ani decât ea. Povestea ei a şocat cu atât mai mult cu cât soţul ei are exact vârsta fiicei sale şi este cu doi ani mai mic decât fiul Israelei. În pofida diferenţelor de vârstă şi de religie - ea este evreică din cultul mozaic, iar el, creştin ortodox -, cei doi au împlinit un an de cununie.

„Sunt conştientă că sunt atipică pentru majoritatea femeilor de vârsta mea, dar nu caut să ies în evidenţă. Pur şi simplu, m-am hotărât să rămân cu gândirea acolo unde eram la 30 de ani, pentru că vârsta asta e ideală pentru mine. Atunci este maximul nostru - ştim cine suntem, ştim ce vrem şi încotro ne îndreptăm şi de aceea îmi doresc să-mi păstrez gândirea de atunci. Tot din acest motiv am căutat să mă înconjor de persoane care sunt la fel de tinere“, ne-a explicat ea.

Israela vorbeşte cu patos despre povestea ei de dragoste.

„Ne-am întâlnit în Rhodos, el venise să facă nişte afaceri, iar eu petreceam acolo Paştele cu familia. La început nu l-am luat în seamă, era un pic pilit, aşa că l-am rugat să nu mai pună picătură de alcool în gură 24 de ore. Aşa a şi făcut şi când am văzut că era serios, am cedat“, povesteşte Israela.

Femeia crede că relaţia lor rezistă tocmai pentru că ea gândeşte ca la 30 de ani. „Nu-mi place să mă las copleşită de situaţii şi nici nu îi înţeleg pe cei care se vaită toată ziua de cot, de şale sau de alte dureri“, ne-a mărturisit Israela.

Felinele la vârsta a doua şi a treia

image

Madonna (51 de ani) şi Jesus Luz (22 de ani) sunt de nedespărţit. Cântăreaţa a spus invitaţilor ei de la ziua de naştere din acest an, sărbătorită în Italia, că manechinul este iubirea vieţii sale.



În limbaj urban, femeile care umblă cu bărbaţi mai tineri sunt denumite de englezi pume sau pantere. Diferenţa constă doar în vârstă. Femeile peste 40 de ani intră în categoria „cougars“, adică a panterelor. Acestea sunt atente la felul în care arată şi se înconjoară de tineri.

Femeile care nu au împlinit 40 de ani sunt „pumas“, adică pume. Ele împrumută din comportamentul adolescentin: ies în cluburi, se îmbracă cu cele mai în vogă haine şi ascultă cele mai noi melodii.

Portretul-robot al femeii-pumă

„Femeile care se aventurează în astfel de relaţii au un anumit statut social ori mizează foarte mult pe felul în care arată. De regulă, sunt femei puternice, cu bani - eventual deţin afaceri de succes care le asigură independenţa, astfel că nu se bizuie numai pe un simplu salariu şi sunt foarte sigure pe ele. Ele îşi permit să copieze din comportamentul tipic masculin şi să se implice în relaţii cu parteneri mai tineri din curiozitate sau pentru a împrumuta din avantajele unei vârste fără griji şi fără obligaţii sociale. Ceea ce aşteaptă ele este ca partenerii să se modeleze după nevoile şi dorinţele lor, un soi de flexibilitate şi de atenţie pe care consideră că nu le-ar găsi la bărbaţii de vârsta lor“, ne-a explicat Romina Surugiu, specialistă în studii de gen.

Toate acestea, adaugă ea, pentru a-şi creşte încrederea de sine. Însă nu întotdeauna o astfel de relaţie vine „la pachet“ cu avantajele pe care şi le doresc aceste femei. „Atunci când se implică într-o astfel de relaţie, femeile pot risca foarte mult. Tinerii pe care-i aleg drept parteneri se pot folosi de ele: le pot şantaja cu expunerea publică a relaţiei sau le pot pune într-o situaţie jenantă faţă de rude şi de prieteni“, mai arată Surugiu.

De ce preferă bărbaţii femeile „coapte“

image

Bărbaţii se lasă uşor educaţi de femei mature


Bărbaţii care au experimentat relaţii cu femei trecute de prima tinereţe explică pe forumul site-ului gocougar.com de ce se simt mai atraşi de acestea decât de cele de vârsta lor.

„În primul rând pentru că te acceptă aşa cum eşti  - au văzut cam totul şi nu se mai obosesc să te schimbe“, explică un membru al forumului. El adaugă că o femeie cu experienţă ştie întotdeauna ce vrea şi astfel nu-ţi dă bătăi de cap.

O parteneră ca o enciclopedie

„Sunt mature din punct de vedere sexual şi de cele mai multe ori au răbdarea de a te iniţia în arta dragostei“, adaugă bărbatul. Nu mai puţin important pentru ei este că o femeie „pumă“ sau „panteră“ nu te secătuieşte, ci mai degrabă te ajută să te dezvolţi emoţional.

„Cea mai frumoasă experienţă o ai atunci când te învaţă lucruri noi fără a te întreba «adică, tu nu ştiai asta?!». În acelaşi timp îţi dă libertatea de a avea propria viaţă pentru că şi ea ţine la libertatea ei“, explică tânărul.

„Cel mai mare câştig al bărbaţilor care au astfel de relaţii cu femei mai mari decât ei este că ele îi ajută să «crească» intelectual, afectiv şi în acelaşi timp îi răsfaţă ca pe nişte copii“, ne-a explicat şi psihologul Jeni Chiriac. De regulă, aceşti bărbaţi au avut mame foarte grijulii şi atunci modelul femeii

perfecte nu se calează întotdeauna pe o persoană de vârsta lor. Sau, dimpotrivă, le-a lipsit această grijă maternă pe care partenerele lor mature o revarsă asupra lor, mai explică Chiriac.

Bărbaţii maturi, marii perdanţi

image

Ashton Kutcher (31 de ani) şi Demi Moore (46 de ani) formează unul dintre cuplurile cele mai mediatizate de la Hollywood. S-au căsătorit acum patru ani şi cresc împreună cei trei copii ai lui Demi.



O femeie în vârstă îşi doreşte o relaţie cu un bărbat mai tânăr atunci când nimic din ceea ce vede la cei de o seamă cu ea nu o atrage, arată specialiştii în comportament uman.

„Femeia devine mai caldă, mai sensibilă şi mai mămoasă odată cu trecerea timpului, însă, de cele mai multe ori, partenerul de viaţă uită să-i mai acorde aceeaşi atenţie“, arată psihologul Jeni Chiriac.

Când acest lucru se întâmplă în cazul doamnelor indepenedente financiar sau cu un caracter extrovertit, adaugă specialistul, atunci intervine dorinţa de a se lega de un bărbat mai tânăr, care o admiră pentru ceea ce este, se modelează după programul şi dorinţele ei şi acceptă afecţiunea de care e capabilă.

„Există în istoria fiecărui bărbat câte o femeie mai mare decât el care a jucat rolul de iniţiator pentru acesta. Nu neapărat din punct de vedere sexual, ci poate emoţional sau intelectual“, explică Chiriac.

Femeia, aceeaşi la orice vârstă

Psihologul crede că aceste relaţii nu se nasc din dorinţa femeilor de a inversa rolurile sociale, adică de a deveni „bărbaţi“, ci pur şi simplu, din dorinţa de a-şi demonstra că încă mai atrag, încă mai sunt utile şi puternice.

Dacă în ţările occidentale aceste relaţii sunt percepute ca fiind normale, la noi, „româncele trecute de prima tinereţe se confruntă cu o presiune socială puternică“, observă şi Romina Surugiu.

image
image

În istoria fiecărui bărbat există câte o femeie mai în vârstă care a jucat la un moment dat rolul de iniţiator.

image


Jeni Chiriac
psiholog

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite