Cauza poftelor, explicată de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinţa nestăpânită de a consuma dulciuri este cauzată de prezenţa unor bacterii aflate în sistemul digestiv uman, anunţă cercetătorii elveţieni. Fiecare dintre noi are o vastă

Dorinţa nestăpânită de a consuma dulciuri este cauzată de prezenţa unor bacterii aflate în sistemul digestiv uman, anunţă cercetătorii elveţieni.

Fiecare dintre noi are o vastă comunitate de microbi care populează zona intestinală. Însă unele persoane care prezintă o poftă bruscă pentru anumite alimente au o cantitate mai mare de bacterii intestinale, în comparaţie cu aceia care nu tânjesc într-o aşa măsură după dulciuri sau alte produse.

"Această descoperire ar putea ajuta la tratarea unor forme de obezitate prin modificarea compoziţiei bacteriale care apare în intestine şi în stomac", a explicat Sunil Kochhar, coautorul studiului, membru al Centrului de Cercetare Nestle din Elveţia.

"Alte cercetări pe aceeaşi temă au arătat că bacteriile intestinale se schimbă atunci când oamenii pierd în greutate. Din moment ce bacteriile interacţionează cu alimentele consumate, este logic să se facă o legătură între aceşti microbi şi poftele anumitor alimente", a afirmat dr. Sam Klein, expert în probleme de alimentaţie la Universitatea Washington. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite