Câtă bere putem bea liniştiţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un litru de bere este echivalentul caloric a 800 ml de lapte sau 300 g carne Răcoroasă şi slab alcoolizată, berea, o băutură populară, rămâne o ispită în special în sezonul

Un litru de bere este echivalentul caloric a 800 ml de lapte sau 300 g carne

Răcoroasă şi slab alcoolizată, berea, o băutură populară, rămâne o ispită în special în sezonul cald. Consumată cu măsură, adică o halbă la fiecare masă, berea este cea mai sănătoasă băutură care conţine alcool, spun nutriţioniştii germani şi olandezi. Terapiile recente elimină berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive sau cu probleme hepatice.

Licoarea cu gust amărui se obţine prin fermentaţia malţului de orz (cel care conferă procentul de alcool) împreună cu conurile de hamei (planta care conţine substanţele amărui ce stimulează glandele salivare) şi de o răşină (lupulonă), care se formează în timpul procesului de fermentaţie. Aceasta din urmă are meritul de a accentua efectele sedative ale acestei băuturi populare.

Un studiu asupra compoziţiei sale a scos la iveală substanţele hrănitoare: vitaminele B1, B2, B6, C şi PP; minerale importante precum potasiul, calciul, fosforul, enzime şi aminoacizi esenţiali.

Nu mai mult de o halbă la masă

Consumul de bere asigură o foarte bună diureză, eliminându-se astfel "deşeurile" ce rezultă în procesele metabolismului. Deşi gurmanzii se tem de obezitate, ei nu se prea abţin şi depăşesc porţia de o halbă la masă. După cinci sau şase zile pot avea surpriza să constate că au luat rapid în greutate.

Nutriţioniştii au realizat un tabel de echivalenţe cu substanţele hrănitoare conţinute de bere. Astfel, un litru de bere conţine 500 de calorii şi echivalează cu 800 ml lapte, 550 g. cartofi, 300 g carne de porc sau 300 g dulciuri cu nuci. Terapiile recente elimină berea din dieta persoanelor cardiace, hipertensive, cu probleme hepatice, dar şi a unor boli de rinichi, anuria, în special.

Pentru bolnavii care au descoperit în urma analizelor că au nisip la rinichi, berea asigură ceea ce, popular, se numeşte "spălarea rinichilor". Mai mult, o doză de bere, recomandată de medicul specialist, poate să contribuie şi la eliminarea pietricelelor cuibărite în aceste organe vitale.

La persoanele hipertensive sau predispuse ereditar la această boală, un consum mare de bere, chiar dacă este slab alcoolizată, contribuie la creşterea tensiunii peste valorile normale. De asemenea, pentru bolnavii de hepatită există un risc crescut de a face ciroză.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite