Cât poluează telefoanele mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia necesară utilizării celularelor produce cantităţi uriaşe de CO2. În plus, foarte puţine aparate sunt reciclate. Întregul ciclu de viaţă al unui telefon mobil – de la producere la folosire şi apoi aruncare – are efecte asupra mediului înconjurător.

Faptul că telefoanele mobile nu elimină direct dioxid de carbon nu înseamnă că ele nu dăunează grav mediului, susţin cei de la Greenlaunches, care promovează o campanie iniţiată de Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA. Potrivit datelor prezentate de ei, la o populaţie de 6,7 miliarde de oameni în întreaga lume, sunt folosite aproximativ 4,1 miliarde de telefoane mobile.

Toate aceste telefoane folosesc 4.221 megajouli de energie, ceea ce înseamnă emiterea în atmosferă a 112 kilograme de dioxid de carbon. Dacă fiecare încărcător de telefon mobil din lume ar fi lăsat în priză o zi întreagă, s-ar consuma energia necesară alimentării a 28.000 de locuinţe, precizează Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA.

În plus, doar anul acesta un număr de aproximativ 140 de milioane de telefoane mobile vor ajunge la groapa de gunoi, ceea ce înseamnă patru telefoane pe secundă. Ce s-ar întampla însă dacă acestea ar fi reciclate? Reciclarea acestor aparate ar însemna economisirea unei cantităţi de energie ce poate alimenta 272.000 de locuinţe.

Iar dacă toţi şi-ar încărca celularele la jumătate faţă de cum o fac de obicei, efectul ar fi echivalent cu cel al scoaterii din circulaţie a 500.000 de maşini, spun cei de la Greenlaunches. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite