Cât de mult timp stăm la bârfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cât de mult timp stăm la bârfă
Cât de mult timp stăm la bârfă

Bârfitorii, cei care comentează despre toţi şi toate, sunt consideraţi persoane pe care e bine să le ocoliţi dacă ţineţi la reputaţie. Un psiholog american a demonstrat însă că bârfa este însăşi esenţa condiţiei umane.

Nicholas Emler, decanul Facultăţii de ştiinţe umane de la Universitatea Surrey, spune că oamenii şi-au dezvoltat abilitatea unică de a vorbi tocmai pentru a putea bârfi, iar asta ne separă de restul regnului animal, potrivit  „TheDaily Telegraph“.

Profesorul a spus în discursul său de la British

Science Festival că oamenii şi-au dezvoltat limbajul pentru a putea face schimb de informaţii.

Dar, în ciuda reputaţiei, bârfa nu are o conotaţie negativă, pentru că acest obicei ne-a permis să construim societăţi mai bogate, mai mari şi mai complicate decât celelalte creaturi de pe planetă. „Abilitatea de a comunica unii cu alţii ne face unici“, explică profesorul Emler. „Putem face schimb de informaţie socială. Putem forma societăţi mai complexe decât orice alt animal pentru că bârfim.

Putem cunoaşte oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată.“ Teoria lui Emler se bazează pe un studiu pe care l-a realizat cu ajutorul a 300 de voluntari. În 80% din timpul petrecut împreună, aceştia au făcut schimb de informaţii sociale.

În opinia cercetătorului, este de neconceput să petrecem atât de mult timp cu o activitate ce n-ar fi importantă pentru dezvoltarea noastră.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite