Castanele comestibile combat anemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să întâmpine viguroşi sezonul rece trebuie să includă în dieta lor castanele comestibile. Ele se încadrează în categoria fructelor foarte nutritive, energizante şi

Cei care vor să întâmpine viguroşi sezonul rece trebuie să includă în dieta lor castanele comestibile. Ele se încadrează în categoria fructelor foarte nutritive, energizante şi remineralizante. Valoarea în kcal este de 220 la 100 g castane şi se datorează compoziţiei lor bogate în glucide cu absorbţie lentă, puţine proteine, săruri de potasiu în cantităţi semnificative, calciu, magneziu, fier, mangan, tanini şi vitaminele B1, B2 şi C în cantităţi apreciabile. Nutriţioniştii au remarcat efectul tonic al acestor fructe în diverse afecţiuni cardiovasculare, renale sau astenii.

Castanele se consumă coapte, fierte sau prăjite, combinate cu unele legume, de preferinţă cartofi şi varză.

Reţeta săptămânii

Castane cu varză călită
(cu efecte benefice mai ales în cazul persoanelor care depun mari eforturi fizice şi pentru sportivii de performanţă)

Ingrediente: 300 gr castane mici (pentru că sunt mai bune calitativ), o varză călită, 5 cepe, 5 ardei graşi, 50 ml ulei de măsline.

Preparare: Castanele se prăjesc, la foc mic, într-o tigaie. Când sunt gata, se cojesc şi le punem într-o cratiţă în care am preparat, între timp, o varză călită, amestecată cu ardei gras. Vom pune un strat de ceapă pe fundul cratiţei, apoi varza călită cu ardei şi deasupra castanele. Cratiţa va sta în cuptor timp de 25 de minute, la foc mic. Mâncarea se poate asezona cu ardei iute sau iaurt.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite