Casa glisantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima vedere, casa din Suffolk a lui Ross Russell arată ca un hambar tradiţional din estul Angliei. Dar la o simplă apăsare de buton, pereţii şi acoperişul încep să se mişte.

În doar şase minute, schelăria de oţel şi lemn care îmbracă imobilul poate culisa ca un baldachin mobil, se poate retrage pentru a acoperi anexele şi curtea, lăsând însă baia descoperită, sau se poate opri la jumătate, acoperind baia, dar lăsând lumina să pătrundă în seră.

Acoperişul şi pereţii mobili de 20 de tone sunt puşi în mişcare de patru motoare electrice alimentate doar de baterii obişnuite de maşină. Tot ansamblul măsoară 16 metri în lungime, 6 metri lăţime şi 7 metri înălţime. “În timpul iernii tragem acoperişul deasupra ca să ne ţină de cald. Dar în serile de vară este o experienţă aproape magică să poţi îndepărta acoperişul şi să te bucuri de lumina soarelui”, spune domnul Russell (48 de ani).

Arhitectul şi constructorii au avut nevoie de 12 luni pentru a desena şi construi casa. În casa glisantă nu te poţi plictisi: spaţiile variază de la o zi la alta, la fel şi acoperişul, gradul de iluminare şi de izolare termică.

Deschizăturile uşilor sunt aranjate astfel încât întotdeauna există o ieşire, în orice punct al traseului ansamblului, în caz că se blochează mecanismul de rulare. Învelişul de cherestea roşie a fost conceput să arate ca un hotel dintr-un joc Monopoly şi are şi rolul de a izola clădirea în timpul iernii. În zilele luminoase, proprietarul nu scapă nicio ocazie de a da la o parte acoperişul pentru a se bucura de frumoasele împrejurimi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite