Caravană de profilaxie dentară, de la 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul program naţional de prevenţie şi profilaxie orală va începe peste o lună, a anunţat ieri dr. Constantin Vârlan, preşedintele Societăţii de Stomatologie Estetică din

Primul program naţional de prevenţie şi profilaxie orală va începe peste o lună, a anunţat ieri dr. Constantin Vârlan, preşedintele Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER). În cadrul programului, care se va desfăşura pe trei ani, o caravană de medicină dentară va colinda 123 de localităţi din ţară şi va acorda consultaţii stomatologice gratuite pentru minimum 120 de persoane pe zi.

"Aproape o treime din români merg la un control stomatologic la şase luni sau anual, în timp ce mai puţin de trei la sută din ei nu au fost niciodată la dentist. Prin acest program se urmăreşte scăderea incidenţei formelor grave de anomalii dento-maxilare, prelungirea vârstei dentiţiei secundare, diagnosticarea precoce a tumorilor orale, dar şi conştientizarea prevenţiei în rândul elevilor din şcoli şi licee", a adăugat dr. Vârlan.

Prezent la cea de-a patra ediţie a Congresului Internaţional de Estetică Dentară, desfăşurată în perioada 10-12 mai la Palatul Parlamentului din Capitală, preşedintele SSER a ţinut să precizeze că puţini români recurg la medicina estetică dentară, care, spre deosebire de implantul de silicoane sau injecţiile cu botox, urmăreşte corectarea anumitor defecte dentare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite