Cântecele de dragoste le fac uşuratice pe femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantele sexului frumos pot fi cucerite cu ajutorul melodiilor cu versuri siropoase. Muzica este cheia către inima unei doamne. Ea este mai dispusă să-şi ofere numărul de telefon când ascultă melodii romantice.

Sentimentalismul din cântece produce schimbări radicale în comportamentul femeilor, sunt de părere psihologii francezi.

Experţii au realizat o serie de teste în cadrul cărora un bărbat cu „înfăţişare normală" a încercat să „agaţe" cât mai multe femei singure, determinându-le să-i ofere numărul de telefon şi să iasă împreună în oraş. Şansele de reuşită i s-au dublat după ce potenţialele iubite au ascultat versuri romantice, notează „The Daily Telegraph".

Cercetătorii de la Universitatea din Bretagne Sud şi de la Universitatea din Paris Sud au selectat 87 de voluntare cu vârste între 18 şi 20 de ani. Acestea au stat, fiecare, câte cinci minute într-o sală de aşteptare în timp ce echipa de cercetători punea muzică pe fundal.

Experimentul francez

Fetele au auzit balade romantice, precum „Je L'aime a Mourir", cântată de Francis Cabrel sau „L'heure du The", a lui Vincent Delerm, ultima clasificată ca neutră. Pasul următor în cadrul experimentului a fost mutarea voluntarelor într-o altă cameră. Aici au fost rugate să discute cu bărbatul de 20 de ani despre diferenţele dintre două tipuri de biscuiţi. Fetele credeau că iau parte la un studiu de piaţă realizat pe consumatori.

La finalul discuţiei, bărbatul a folosit acelaşi mod de dialog în cazul fiecărei participante: „După cum ştii, numele meu este Antoine. Îmi place de tine şi mă gândeam că poate îmi dai numărul tău de telefon. Te sun mai târziu şi poate bem ceva împreună săptâmâna viitoare". După fiecare „prezentare", Antoine a fost instruit „să se uite lung şi să zâmbească la fiecare participantă" în timp ce aceasta se gândea la răspuns. Doar 27,9% din femeile care au auzit melodia neutră au acceptat propunerea lui Antoine.

Rezultatele studiului

Cele care au ascultat cântecul de dragoste au fost mai uşor de convins: 52,2% din acel grup au dat bărbatului detalii despre ele. „Femeile care au fost expuse anterior la versuri romantice au acceptat propunerea mai uşor decât cele care au fost expuse la versurile neutre, iar diferenţa a fost semnificativă", susţin cercetătorii. Ei mai spun că rezultatele se dovedesc interesante pentru oamenii de ştiinţă care studiază efectul muzicii asupra comportamentului indivizilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite