Când aduc banii fericirea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Averea ne mulţumeşte doar dacă este mai mare decât a vecinului
Averea ne mulţumeşte doar dacă este mai mare decât a vecinului

Cercetătorii britanici au demonstrat că, în ciuda îmbunătăţirii condiţiilor de trai în ultimii 40 de ani în Marea Britanie, a fi mereu cu un pas înaintea vecinilor rămâne cea mai mare aspiraţie, scrie „The Daily Telegraph".

O maşină rapidă, o casă imensă şi un loc de muncă bănos aduc fericirea numai dacă cei din jur nu sunt la fel de norocoşi, arată studiul. Goana după avere îi determină pe tot mai mulţi să stea la serviciu peste program pentru a-şi putea plăti ipotecile şi pentru a urca în ierarhia socială. Potrivit doctorului Chris Boyce, de la Universitatea Warwick, britanicii sunt victime ale insatisfacţiei cronice.

Acesta a analizat răspunsurile date de 10.000 de britanici, timp de şapte ani, la întrebări despre fericire şi a comparat rezultatele cu veniturile celor incluşi în cercetare. Studiul a demonstrat că oamenii sunt fericiţi atunci când au mai mult decât vecinii lor.

„Maşinile noastre sunt mai rapide acum, dar şi ale vecinilor. Dacă nu au cea mai rapidă maşină şi cea mai mare casă, oamenii nu sunt la fel de fericiţi", explică Boyce. Studiul arată şi că neobosita goană după avere va duce la o societate mai bogată, dar şi mai nefericită. „Dacă toţi devin mai bogaţi nu înseamnă neapărat că devin şi mai fericiţi, pentru că singurul lucru ce contează este să aibă mai mult decât alţii", adaugă Chris
Boyce. Iar urmarea ar putea fi ca oamenii să considere mai importantă averea decât familia şi prietenii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite