Campioni mondiali la slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu britanic a fost desemnat câştigătorul anului 2010 la slăbit după ce a reuşit să piardă 95 de kilograme, informează „The Daily Mail“.

Alan şi Jan Coupe din Fareham, Hampshire, s-au decis să se înscrie într-un program de slăbit după ce o însoţitoare de bord le-a spus că nu pot sta unul lângă altul pentru că pot periclita siguranţa zborului.

Soţii au fost rugaţi să se mute pe locuri opuse pentru a-şi distribui cât de cât egal greutatea. Umiliţi şi ruşinaţi, cei doi soţi, care nu mai puteau purta nici măcar verighetele din pricina dimensiunilor lor, şi-au făcut curaj şi s-au înscris într-un program de slăbire.

„Ne-am recâştigat viaţa pierzând kilograme"

La câteva luni distanţă, miracolul s-a produs. Alan (55 de ani) a pierdut aproape 51 de kilograme, cântărind acum puţin peste 80 de kilograme. „De când am pierdut în greutate, doctorii au descoperit că inima nu-mi funcţionează normal. E înspăimântător, însă medicii spun că dacă nu aş fi slăbit, nu aş mai fi apucat ziua asta", spune Alan. Bărbatul suferă şi de astm şi de artrită, iar soţia lui, Jan, are multiple scleroze. Doamna Coupe a reuşit să slăbească aproape 49 de kilograme, având acum doar 66 de kilograme.

„Ne-am recâştigat viaţa pierzând atâtea kilograme", spune Jan. Femeia povesteşte că înainte, pe când erau supraponderali, se chinuiau să meargă şi orice drum era o cumplită încercare. Acum se urcă pe bicicletă de două ori pe săptămână şi parcurg aşa 24 de kilometri. „Suntem mult mai sociabili şi mai activi decât înainte. Nu poţi să realizezi tot ceea ce pierzi până când cineva nu te împinge să iei măsuri pentru a-ţi recupera viaţa", mai adaugă ea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite