VIDEO Camera din cutie devine realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi designeri germani au inventat o cutie de doar 170 de kilograme care conţine mobilă pentru o cameră de o persoană. Cutia, denumită Casulo, cuvânt portughez ce înseamnă cocon, măsoară 120 de centimetri lungime, 80 de centimetri lăţime şi are o înălţime de 90 de centimetri.

În Casulo sunt înghesuite un pat cu saltea, potrivit pentru o singură persoană, un birou cu sertare şi un dulap de haine, anunţă cotidianul The Daily Mail. Pe lângă acestea, cutia mai conţine trei scaune, dintre care unul are înălţimea reglabilă. Potrivit inventatorilor săi, Marcel Krings şi Sebastian Muhlhauser,  cutia se poate dezasambla şi se poate transforma într-o cameră în doar şapte minute. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de două persoane, iar inventatorii susţin că nu va fi necesară nicio ustensilă suplimentară pentru asamblare.



Proiectul a fost conceput pornind de la ideea eliminării părţilor frustrante ce apar pentru cei care se mută dintr-o casă în alta: timp pierdut, transport costisitor şi montare greoaie. Publicul ţintă va fi format din studenţi sau muncitori fără un contract de muncă pe termen nelimitat. Sloganul pe care îl vor folosi producătorii pentru a atrage clienţi este: „Astăzi, aici, dar trebuie să mă mut mâine". Prezentat pentru prima oară în 2007, la Şcoala Internaţională de Design de la Köln (Germania), Casulo este doar în faza de proiect. Cât de curând, designerii săi speră să găsească finanţare pentru producţia de masă şi distribuţie. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite