Calvarul drumului spre serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, durata medie a unui drum spre birou, numai dus, este de 28 de minute, iar 20% din români trebuie să călătorească peste trei sferturi de oră în fiecare sens. Drumul până la serviciu nu este deloc unul relaxant pentru angajatul român, arată un studiu realizat de furnizorul de soluţii de spaţiu de lucru Regus.

Stresul provocat de trafic, poluarea, căldura excesivă şi lipsa de informaţii din partea furnizorilor de servicii se numără printre principalii factori de stres.
„Nebunia" telefoanelor mobile şi comportamentul nepoliticos se menţin şi ele în top. Foarte mulţi respondenţi au declarat că aceste obiceiuri ale celor din jur le strică ziua. Şi întârzierile sau întreruperile diferitelor servicii sunt factori de stres care strică dimineaţa angajaţilor români. „În rezultatele acestui sondaj, fiecare dintre noi poate recunoaşte cele mai nefericite experienţe pe care le-a trăit", a declarat Garry Gürtler, directorul regional Regus pentru Europa Centrală şi de Est.

În aceste condiţii, timpul irosit călătorind este mai puţin deranjant decât experienţa drumului în sine, mai arată cercetarea. „Deplasarea la un birou mai apropiat de locuinţă, în special în afara orelor de vârf, este adesea cea mai bună metodă de a evita aceşti factori de stres", mai spun reprezentanţii Regus. 

Topul lucrurilor enervante

1. Un stil de conducere neadecvat sau periculos
2. Stresul provocat de trafic
3. Poluarea şi căldura
4. Lipsa de informaţii din partea furnizorilor de servicii
5. Conversaţiile zgomotoase la telefonul mobil
6. Comportamentul nepoliticos al celorlalţi pasageri
7. Întârzierile sau întreruperile serviciilor

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite