Căldură din deşeuri biologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de case din Marea Britanie vor fi încălzite cu biogaz rezultat din resturile ajunse la canalizare. Britanicii au lansat un proiect revoluţionar în domeniul energiei termice. Deşi unii strâmbă din nas, experţii spun că biogazul rezultat din deşeurile biologice este o alternativă viabilă.

Proiectul companiilor British Gas, Thames Water şi Scotia Gas Networks a fost demarat în contextul în care, potrivit unei directive a Uniunii Europene, până în 2020, Marea Britanie trebuie să producă 15% din energie din surse regenerabile. Iar deşeurile biologice produse în fiecare casă reprezintă o astfel de sursă, notează „The Daily Mail".

Conform experţilor în energie şi tehnologie, la instalaţia de tratare a deşeurilor din oraşul Didcot se va produce suficientă energie pentru a încălzi 200 de locuinţe. Costurile acestui proiect, o premieră pentru Marea Britanie, s-au ridicat la circa 2,9 milioane de euro.

Un proces rapid

Folosirea biometanului rezultat din prelucrarea deşeurilor biologice este privită de unele persoane cu reticenţă, dar şeful direcţiei de energie de la British Gas, Martin Orrill, a declarat pentru BBC că „oamenii nu vor observa nicio diferenţă, deoarece sursa de energie regenerabilă nu are miros, iar infrastructura de livrare există deja".

Procesul de producere a biogazului durează între 20 şi 23 de zile din momentul în care deşeurile biologice ajung în reţeaua de canalizare.
Ideea a fost îmbrăţişată şi de alte companii britanice din domeniul energetic. United Utilities intenţionează ca anul viitor să demareze un proiect similar prin intermediul căruia să fie încălzite 500 de case din Manchester. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite