Cadou de naştere: un supercreier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Calitatea de proaspătă mămică aduce cu sine o “remodelare” a creierului femeii şi o îmbunătăţire a abilităţilor sale mintale, dar şi a sănătăţii. Capacitatea de a învăţa

 Calitatea de proaspătă mămică aduce cu sine o “remodelare” a creierului femeii şi o îmbunătăţire a abilităţilor sale mintale, dar şi a sănătăţii. Capacitatea de a învăţa creşte, memoria este mult îmbunătăţită, iar mamele devin mai vigilente, relevă un studiu citat de “The Daily Mail”.

În trecut, cercetătorii au descoperit că adesea, pe perioada de graviditate, se înregistrează un declin al acestor capacităţi. Acum, însă, unii specialişti spun că fluctuaţiile hormonale din timpul naşterii şi alăptarea conduc la creşterea mărimii unor celule din anumite zone ale creierului, efectul constând în îmbunătăţirea capacităţii mintale.

Studiile pe animale, inclusiv şobolani şi primate, au arătat că femelele care au născut au devenit mai curajoase, de până la cinci ori mai rapide în materie de procurat hrană şi au conştientizat mai bine spaţiul din jurul lor.

Profesorul de neurologie Craig Kinsley de la Universitatea din Richmond, Virginia, a apreciat că aceste rezultate pot fi aplicate şi în cazul oamenilor. Acesta intenţionează să-şi prezinte descoperirile luna viitoare la întrunirea Societăţii de Neurologie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite