Bunicul pe Everest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nepalezul Min Bahadur Shercan, acum în vârstă de 78 de ani, a fost recunoscut oficial de cei de la Cartea Recordurilor drept cel mai în vârstă căţărător pe vârful Everest.

Bărbatul a primit, luni, un certificat în acest sens, la Katmandu, capitala Nepalului, în prezenţa premierului şi a altor demnitari, relevă „The Daily Telegraph".

Min Bahadur Shercan a escaladat Everestul anul trecut. La data de 25 mai 2008 a ajuns în vârf. Când a cucerit înălţimea de 8.848 de metri, bărbatul avea 76 de ani şi 340 de zile. Numai că realizarea sa nu fusese consemnată şi în Cartea Recordurilor. Japonezul Katsuske Yanagisawa, în vârstă de 71 de ani, apărea ca fiind cea mai în vârstă persoană care a ajuns pe „Acoperişul lumii". Acum, însă, recordul nepalezului este recunoscut.

„Când m-am decis să fac

asta, principalul meu obiectiv a fost să trag un semnal de alarmă cu privire la pacea mondială. Eram hotărât fie să urc, fie să mor încercând", a declarat Min Bahadur Shercan la ceremonie.

Fost soldat, acesta nu este foarte cunoscut în comunitatea alpiniştilor. A fost prima sa încercare de a cuceri muntele. Nepalezii deţin majoritatea recordurilor legate de Everest.

Printre acestea se numără cea mai rapidă escaladare, cea mai lungă perioadă petrecută în vârf şi cea mai tânără persoană care a reuşit să ajungă în vârful muntelui.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite