Bunicul care se luptă cu taurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunicul care se luptă cu taurii
Bunicul care se luptă cu taurii

El Ingles este singurul matador britanic din lume, iar la cei 67 de ani ai săi nu-i este frică să înfrunte furioasele animale dezlănţuite în arenă. Toreadorul  şi-a regizat o revenire în forţă în cadrul  unei „lupte cu tauri“ desfăşurate duminică seară.

Are o proteză la genunchi şi a suferit o operaţie de bypass cvadruplu, dar din nefericire pentru doi tauri, aceste lucruri nu l-au doborât pe Frank Evans. 

Toreadorul de 67 de ani, în viaţa de zi cu zi bunic pentru cinci copii, s-a ales doar cu o julitură la mână în urma spectacolului din Plaza de Torros (Benalmadena, Costa del Sol). A reuşit să ucidă doi tauri. Deşi pare că are nişte nervi de oţel, El Ingles - aşa cum este poreclit în arenele de luptă -  recunoaşte că „să omori doi tauri nu este tocmai un mod plăcut de a-ţi petrece o după-amiază“.

„M-am întors în calitate de matador profesionist“, a declarat Evans pentru „The Times“. „Singurul lucru care m-ar putea scoate din ring este vârsta înaintată“, a mai spus el. Frank Evans a hotărât să renunţe la calitatea de pensionar în 2008, după ce a trecut cu bine peste operaţia la inimă.

A făcut pauză doar trei ani - din 2005 când medicii care s-au ocupat să-i refacă genunchiul l-au sfătuit să se pensioneze. „Am o mică tăietură pe faţă, ciupituri pe picioare şi pe burtă şi vânătăi. Dar trebuie să accepţi toate acestea şi mai ales faptul că mai devreme sau mai târziu un taur te va da gata“, mai spune El Ingles.

Confruntări periculoase

Şi mulţi tauri l-au atacat până acum pe Frank Evans. Într‑un documentar recent dedicat revenirii sale, toreadorul şi-a amintit un episod în care, în urma unei confruntări cu un taur, a ieşit cam şifonat.

„Am studiat cu atenţie filmul confruntării şi am observat că nu am făcut nicio greşeală. În ultima secundă taurul s-a hotărât să atace. Am fost aruncat în aer câţiva metri. N-ai timp să te gândeşti ce se întâmplă. Simţi doar că aterizezi pe nisip şi speri că cei din echipa ta se descurcă să distragă taurul folosindu-se de cape“, povesteşte matadorul.

Este conştient că unii toreadori nu reuşesc să se mai ridice. „Am văzut toreadori care au aterizat prost, care şi‑au rupt gâtul şi spatele. Mulţi dintre ei au ajuns în cărucior cu rotile. Nu mă simt mai slăbit decât acum 30 de ani. Din contră, am o siguranţă mai mare datorită experienţei“, spune Evans.

Povestea lui, cea a fiului de măcelar din Salford (Marea Britanie) care a fugit în Spania să înfrunte taurii, îi încântă de fiecare dată pe nepoţii lui. Copiii nu au însă voie să-şi privescă bunicul în timpul confruntărilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite