Bun venit în Piracanga!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bun venit  în Piracanga!
Bun venit în Piracanga!

Adevărul este că de când am pus piciorul în Piracanga, i-am cerut Universului ăstuia mare şi bun să mă ajute să reîncep să scriu. Să public ceea ce scriu. Atunci când trăiesc ceva frumos vreau să împărtăşesc bucuria mea cu ceilalţi. Iar bucuriile în viaţa mea, mai ales de când cu Brazilia asta, sunt la tot pasul.

Citiţi şi:


Sunt Laura Câmpean, am 33 de ani şi am plecat în iunie anul ăsta, împreună cu Florian (37), jumătatea mea cu acte, plus copilul aflat încă în burtica personală, în Brazilia. În statul Bahia, unde, pe o margine de râu şi un ţărm de Ocean Atlantic, înconjurat de junglă, se află un sat ecologic numit Piracanga. O comunitate internaţională în care trăiesc acum aproximativ 30 de oameni din toate colţurile lumii - din Uruguay şi până în Kenya.

Am venit aici pentru că voiam altă viaţă. Departe de jungla oraşului. O viaţă în natură. O viaţă simplă, curată, în care să ne bucurăm zi de zi de tot ce au Pământul şi Cerul de oferit. O viaţă în care să dăruim mai mult decât primim.

O viaţă în care să ne reamintim, într-un loc care ţine la ecologie şi la creşterea spirituală, cum să fim mai buni, mai iubitori, mai atenţi cu noi înşine şi cu ceilalţi, mai toleranţi, mai deschişi, mai relaxaţi, mai calmi. Şi să-i putem oferi toate astea şi lui Sasha, copilul nostru aflat pe drum.

Iar dacă mă întrebaţi de ce Brazilia, este pentru că amândoi tânjeam după o ţară mereu caldă. O ţară în care e mereu soare şi mare, e mereu verde de jur-împrejur.

În fiecare zi, o să vă împărtăşesc aici bucăţi din viaţa noastră. Aşa cum ni se întâmplă ea în Piracanga, Bahia, Brazil… Bine v-am găsit, oameni frumoşi!

*Alte poveşti din Brazilia puteţi citi şi pe blogul Laurei şi a lui Florian Câmpean, viataprinbalonulroz.blogspot.com.

Mesaje pentru Laura şi Florian

„Viaţa ca o vacanţă“ pe care au ales-o Laura şi Florian i-a impresionat pe cititorii noştri. Iată câteva dintre rândurile scrise de cei care le-au citit povestea pe adevarul.ro.

Toată admiraţia pentru cei doi tineri. La noi, în România, nu putem să facem sate ecologice? Aş vrea şi eu să pot să trăiesc departe de lume, dar nu ştiu dacă pot fără familie şi fără prieteni. Le doresc mult noroc şi naştere uşoară! Banu Cristian

Cei doi sunt printre puţinii oameni care trăiesc libertatea de a alege cu adevărat. Indiferent de evoluţia lucrurilor, cei doi şi copilul vor fi mai în formă să depăşească greutăţile vieţii decât majoritatea blocată în sistemul ăsta ischemic. Cei doi au fost cu mult mai responsabili faţă de copil şi viaţa acestuia decât ne imaginăm noi stând în mucezeala asta călduţă. Dan

Bravo lor! Probabil o să fac şi eu pasul ăsta peste câţiva ani! Ei sunt trecuţi de 30 de ani, eu mai am până atunci. Mai stau câţiva ani în mizeria asta de Bucureşti/România că mai am nişte rate de plătit. Iuliana

Mi se pare interesant şi ca vacanţă, şi ca aventură şi ca viaţă. Minunat! Felicitări, indiferent cum v-aţi decis! Oricum este vorba de atitudine, personalitate şi curaj.Mi-ar plăcea o vacanţă de zece zile în acest eco-locuşor al fericirii. Ifrim

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite