„Ruleta rutieră“, în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ruleta rutieră“, în Bulgaria
„Ruleta rutieră“, în Bulgaria

Procurorii bulgari investighează un nou joc de noroc, cunoscut sub numele de „Ruletă auto rusească“, practicat de motociclişti, scrie agenţia Reuters.

Aceştia sfidează moartea, conducând cu viteză excesivă şi ignorând culoarea roşie a semafoarelor, pentru pariuri ce ating suma de 5.000 de euro.

Practic, şoferul trebuie să treacă în mare viteză în intersecţiile aglomerate şi să nu lovească alte maşini sau pietoni. Ancheta lansată de procurori a demarat după ce presa a relatat că nebunia cu noul joc a început la Sofia încă din vară.

În iunie, doi oameni au murit după ce un motociclist a intrat într-un spectator la un joc similar desfăşurat pe şoseaua de centură a capitalei Bulgariei.

Jocul implica motociclişti care goneau în miezul nopţii prin intersecţiile sufocate de trafic. Regulile jocului presupun ca, pentru a câştiga, şoferul să nu atingă deloc frânele sau să nu se izbească de pietoni, alte maşini sau de alţi motociclişti. Cei care participă la astfel de curse sunt în general tineri în jur de 20 de ani.

În prezent, autorităţile monitorizează drumurile folosite pentru astfel de curse. Totuşi, acest lucru nu este întotdeauna posibil, pentru că întâlnirile sunt organizate de obicei prin­tr-un scurt mesaj text pe telefonul mobil trimis tututor participanţilor la joc.

„Vom trimite patrule de fiecare dată când vom primi semnale că asemenea curse sunt în desfăşurare, spune comisarul Vanio Stoevski, şeful Poliţiei Rutiere din Sofia.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite