Un Bugatti istoric descoperit într-un garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele unui medic excentric, care a decedat la vârsta de 89 de ani, au avut parte de surpriza vieţii lor atunci când i-au deschis garajul pentru a vedea ce le-a lăsat moştenire. Au găsit

Rudele unui medic excentric, care a decedat la vârsta de 89 de ani, au avut parte de surpriza vieţii lor atunci când i-au deschis garajul pentru a vedea ce le-a lăsat moştenire. Au găsit înăuntru un Bugatti 57S Atalante din 1937, un model care a fost realizat în doar 17 exemplare, potrivit Daily Mail.

Automobilul istoric are la bord doar 42.300 de kilometri, iar 99 la sută dintre piese sunt originale. Va fi vândut la licitaţie la Paris, luna viitoare, şi se aşteaptă să depăşească recordul de 4,7 milioane de lire sterline (4,8 milioane de euro), cea mai mare sumă obţinută din vânzarea unei maşini, tot un Bugatti, în 1987.

Specialiştii cred că, în ciuda crizei financiare, Bugatti-ul ar putea fi vândut cu până la 6 milioane de lire sterline (aproape 6,2 milioane de euro). Un nepot al doctorului Harold Carr, care a dorit să nu-i fie divulgat numele, a spus că rudele ştiau că în garaj există mai multe maşini, dar nu aveau idee despre ce era vorba.

„Era un fel de folclor local că avea un Bugatti, dar nimeni nu ştia sigur. Este atât de valoros pentru că nu a fost folosit de 50 de ani”, a explicat el. Carr a cumpărat automobilul în 1955, cu 895 de lire sterline, echivalentul a 15.500 de lire în zilele noastre (16.000 de euro).

În prezent, maşina este vedeta show-ului Bonhams’ Retromobile şi va fi vândută la licitaţie, pe 7 februarie. James Knight de la Bonhams’ a spus că ştia despre existanţa acestei maşini de câţiva ani, dar nu a îndrăznit să-i dezvăluie ascunzătoarea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite