Bronzul total este un mit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cu pielea „ca brânza" care stau la plajă în exces în speranţa ca soarele să-i prindă uniform îşi pot lua gândul de la un bronz perfect, arată un studiu publicat în revista „Experimental Dermatology", citat de LiveScience.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, susţin că un bronz total este imposibil de obţinut deoarece unele zone ale corpului sunt mai rezistente la bronz faţă de altele.

Studiul a fost făcut pe 100 de voluntari care au fost expuşi la şase doze de radiaţii UVB (cele care produc arsurile solare) pe două părţi ale corpului: spate şi fese.

Rezultatele arată că fesele nu se bronzează la fel de uşor ca restul corpului, iar când posteriorul se înroşeşte în urma acţiunii soarelui este puţin probabil ca şi celelalte zone ale corpului să se bronzeze.

Cercetătorii spun că înroşirea pielii este adesea confundată cu începutul bronzului, dar nu este decât semnalul transmis de piele că a fost distrusă.

 Roşeaţa dispare după câteva zile şi lasă în urmă o culoare, recunoscută ca bronz, care apare în urma acţiunii melaninei, substanţa produsă de corp pentru a se apăra de radiaţiile periculoase UVB.

Cercetătorii au realizat studiul în încercarea de a descoperi de ce unele tipuri de cancer de piele apar doar în anumite părţi ale corpului, deşi întregul corp a fost expus la razele solare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite