Brânzeturile şi fructele, meniul ideal pe caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele caniculare, dieta noastră trebuie să conţină cât mai multe fructe, legume, verdeţuri şi peşte. Nutriţioniştii spun că acestea au un conţinut redus de calorii, fiind totodată

În zilele caniculare, dieta noastră trebuie să conţină cât mai multe fructe, legume, verdeţuri şi peşte. Nutriţioniştii spun că acestea au un conţinut redus de calorii, fiind totodată benefice şi pentru starea noastră de spirit.

Mai puţin nervoşi, vom evita alimentele dăunătoare sănătăţii şi siluetei. Puţini dintre noi ştiu că temperaturile ridicate influenţează modul de funcţionare a sistemului neuroendocrin. Vara, când temperaturile o iau razna, organismul nu are nevoie de o cantitate mare de carbohidraţi. De aceea, în această perioadă avem posibilitatea să scăpăm de surplusul de grăsimi şi prin dieta de sezon, atât de generoasă în vitamine şi minerale. La rândul lor, psihologii sunt de părere că lumina albastră şi ultravioletele stimulează secreţia de serotonină (substanţă care alungă pesimismul şi diminuează pofta de mâncare). Însă, după apusul soarelui, nuanţele de roşu din spectrul luminii reduc influenţa serotoninei şi accentuează senzaţia de foame. Seara, trebuie să alegem cu grijă meniul. Ideale sunt salatele din legume crude sau fierte (pentru cei care nu suportă crudităţile), asezonate cu brânzeturi degresate sau pastele cu suc de roşii şi verdeţuri. Avem asigurată în acest mod raţia de vitamine şi minerale. După o astfel de cină, nu ne va copleşi oboseala. În loc de paste, putem opta pentru o porţie de peşte. Este înţelept - spun nutriţioniştii europeni - să nu înlocuim cina cu masa principală din timpul zilei. Seara trebuie să evităm deserturile copioase, berea şi băuturile dulci, în general.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite