Bolile de sezon, tratate prin reflexoterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alergiile şi durerile de spate cauzate de aerul condiţionat pot fi ameliorate prin masarea unor puncte reflexogene localizate în talpă sau în palmă Masajul reflexogen poate fi folosit

Alergiile şi durerile de spate cauzate de aerul condiţionat pot fi ameliorate prin masarea unor puncte reflexogene localizate în talpă sau în palmă

Masajul reflexogen poate fi folosit cu succes în prevenirea şi tratarea unor afecţiuni de sezon: dureri de gât, sinuzită, cistită, alergii, guturai, laringită, lumbago acut, sciatică, migrenă, ulcer, zona zooster şi tuse. Terapia este recomandată şi persoanelor care suferă de "rău de călătorie". O şedinţă de reflexoterapie durează cel mult opt minute şi constă în masarea unor puncte sensibile existente la nivelul tălpii sau palmei.

Punctele reflexogene, existente pe tălpi sau în palme, se masează fie cu vârful degetelor, fie cu un instrument special. Masajul poate fi făcut şi la domiciliu, dacă se respectă recomandările unui ghid terapeutic, care poate fi achiziţionat din orice librărie. În cazul masării tălpilor, este bine să fiţi aşezaţi pe un pat special, cu faţa în sus, în timp ce terapeutul va sta la picioarele dumneavoastră, pe un scaun comod. Este important ca masajul să se efectueze în linişte, într-o sală de tratament luminoasă, cu o temperatură confortabilă. Masajul se efectuează nu numai la nivelul tălpii, dar şi al piciorului .

Pielea trebuie să fie curăţată de orice impuritate şi să fie sănătoasă - fără eczeme, bătături sau răni. Este foarte important şi confortul psihic în efectuarea acestei terapii. Nici terapeutul, nici cel care este masat nu trebuie să se lanseze în discuţii, să asculte muzică sau să se uite la televizor.

Masaj cu mişcări blânde

Tratamentul în cazul afecţiunilor acute durează 1-5 minute într-o şedinţă şi se poate efectua zilnic. În afecţiunile cronice, durata tratamentului poate să depăşească 7-8 minute. În această situaţie, se recomandă 2-3 şedinţe săptămânal. La finalul fiecărei şedinţe, talpa este masată, în întregime, cu mişcări blânde.

În funcţie de afecţiune, vor fi stimulate unul sau mai multe puncte, în ordinea precizată pentru fiecare boală. "Sunt semnificative presiunea şi ritmul cu care acţionează terapeutul", precizează dr. Sabin Ivan, autorul ghidului terapeutic prezentat în cartea "Presopunctura şi alte masaje".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite