Bolile cardiace, tratate cu suc de tomate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă ca terapia medicamentoasă a afecţiunilor inimii să fie completată cu ceaiuri din plante şi sucuri de legume. Hrana nesănătoasă, sedentarismul şi

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă ca terapia medicamentoasă a afecţiunilor inimii să fie completată cu ceaiuri din plante şi sucuri de legume.

Hrana nesănătoasă, sedentarismul şi stresul sunt principalii factori care duc la apariţia bolilor de inimă. Din acest motiv, fitonutriţioniştii recomandă ca tratamentul medicamentos să fie însoţit de o alimentaţie echilibrată. Ca adjuvant, se recomandă preparatele naturiste, precum sucul de tomate şi usturoi sau preparatele pe bază de sfeclă roşie, care s-au dovedit eficiente în tratarea cardiopatiei ischemice sau a insuficienţei circulaţiei periferice.

Tratamentul alopat al afecţiunilor cardiace poate fi completat, cu rezultate benefice, cu sucuri de legume, fructe, cereale şi ceaiuri medicinale, recomandă fitoterapeutul Eugen Giurgiu. În caz de cardiopatie ischemică, insuficienţa activităţii cardiace sau insuficienţa circulatorie periferică se poate folosi ca adjuvant sucul proaspăt de tomate sau de castraveţi cruzi.

Pentru a reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale, se poate apela la sucul de usturoi sau la cel de sfeclă roşie. "Pentru prevenirea aritmiilor cardiace, a tahicardiilor şi a stopului cardiac trebuie să se acorde o importanţă majoră dietei zilnice.

Sucurile de dovleac şi de salată pot fi incluse în alimentaţie, trebuie să se evite fumatul, dar şi compania persoanelor care au acest viciu, deoarece fumatul pasiv agravează simptomele bolii. De asemenea, sunt interzise băuturile alcoolice, cele carbogazoase sau cafeaua", ne-a spus dr. Giurgiu. Acesta a subliniat că stresul este o problemă care nu trebuie ignorată, având în vedere că situaţiile conflictuale accentuează afecţiunea. "Liniştea este un <> foarte eficient în menţinerea ritmului normal al bătăilor inimii", a adăugat fitoterapeutul.


Valeriană împotriva aritmiilor


Ceaiurile de unguraş, păducel, talpa gâştii, hamei, valeriană şi roiniţă sunt cele mai eficiente împotriva aritmiilor cardiace. Decoctul din fructe de păducel este un alt adjuvant în terapia bolilor cardiace. Acesta se prepară astfel: la un pahar de apă clocotită se adaugă o linguriţă de fructe. Ceaiul se fierbe la foc mic timp de 10 minute. După aceea se acoperă şi după alte 30 de minute se strecoară.


Se consumă trei ceaiuri pe zi, timp de două săptămâni. Hipertensiunea arterială, care poate debuta după vârsta de 30 de ani, poate fi tratată dacă se folosesc produse naturiste pe bază de păducel, anghinare, brusture, talpa gâştii, hamei, sunătoare, traista ciobanului sau armurariul. Dintre legume se recomandă conopida, varza, cartofii, dovleacul, ceapa, ardeiul gras, ţelina, iar dintre fructe sunt indicate portocalele, lămâile, căpşunile şi cătina.


3-5 grame de sare pe zi


Dieta hiposodică, recomandată hipertensivilor, constă în reducerea aportului de sare la 3-5 g pe zi. Cerealele integrale (boabe de porumb coapte, ovăz, orez brun, secară) sunt foarte utile în menţinerea nivelului normal al tensiunii arteriale, dar şi pentru reglarea nivelului colesterolului şi al trigliceridelor din organism. În cazul persoanelor supraponderale este necesară şi o scădere în greutate.

Alimente interzise cardiacilor


Grăsimi animale, preparate prăjite, lactate cu un procent mare de grăsime, carne de porc, mezeluri, alimente picante, sucuri acidulate şi băuturi alcoolice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite