Blondele, mai agresive decât brunetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Succesul lui Dolly Parton este dat şi de înfăţişare
Succesul lui Dolly Parton este dat şi de înfăţişare

După ce ani de-a rândul blondele au fost ţinta glumelor, se poate spune că cine râde la urmă râde mai bine. Un studiu publicat de cotidianul britanic „The Daily Mail“ arată că femeile cu păr blond sunt mult mai agresive şi au mai multă încredere în ele comparativ cu brunetele sau roşcatele.

Asta se întâmplă pentru că blondele atrag mai mult atenţia decât alte femei şi sunt considerate de către bărbaţi mai atractive.

Potrivit cercetării, cu cât oamenii se simt mai „speciali", cu referire la puterea fizică în cazul bărbaţilor şi la înfăţişare pentru femei, cu atât este mai probabil să se ambiţioneze să avanseze pe scara socială.

Cercetătorii susţin că şi cele care-şi vopsesc părul blond preiau atributele blondelor naturale, ceea ce explică oarecum şi longevitatea carierei lui Dolly Parton. „Nu mă simt ofensată de bancurile cu blonde fiindcă ştiu că nu sunt proastă. Şi mai ştiu că nu sunt blondă", a declarat cântăreaţa de muzică country.

Autorii studiului susţin că „blondele trăiesc într-o bulă unde au fost tratate întotdeauna mai bine decât ceilalţi, fără să-şi dea seama că bărbaţii, în special, le tratează diferit în comparaţie cu alte femei". Cercetarea arată că, deşi blondele sunt mai agresive, este puţin probabil ca acestea să intre în conflict, pentru a nu-şi strica înfăţişarea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite