VIDEO „Blonda de la Drept“, în varianta reală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jessica îmbină cu succes  frumuseţea şi calităţile intelectuale
Jessica îmbină cu succes frumuseţea şi calităţile intelectuale

Viaţa bate filmul: o tânără din Anglia câştigă concursuri de frumuseţe, dar urmează şi studii pentru a deveni avocat. Jessica nu este doar blondă. Ea învaţă pentru licenţa în drept, dar merge şi la Miss World.

„Oamenii rămân surprinşi când ne întâlnim şi le spun că sunt în ultimul an la facultatea de drept şi că voi deveni într-o zi avocat. Cred că lecţia pe care ar trebui s-o învăţăm ­este aceea că nu trebuie să facem niciodată supoziţii despre oameni. Sunt blondă, iubesc moda şi machiajul, dar nu sunt o proastă", mărturiseşte englezoaica Jessica ­Linley pentru agenţia Rex ­Features.

Tânăra în vârstă de 21 de ani a câştigat recent titlul de Miss Anglia şi va fi candidată pentru a 60-a ediţie a competiţiei mondiale de frumuseţe Miss World, care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Valiza cu bikini şi cărţi de legislaţie

Dar, la fel ca personajul din celebrul filmul „Blonda de la Drept", Jessica are, pe lângă frumuseţe, şi o inteligenţă sclipitoare, care-i completează trăsăturile fizice. Studentă la Universitatea Nottingham, tânăra are calificative maxime şi vorbeşte fluent limba germană. În prezent, Jessica se pregăteşte pentru examenul de licenţă, dar şi pentru concursul Miss World, care va încorona o nouă regină mondială a frumuseţii. Concursurile de miss îi distrag atenţia şi o relaxează în pauzele de studiu.

„Învăţatul pentru facultate este foarte intens, iar competiţiile de beauty sunt tonice şi mă ajută să mă detensionez", spune ea. Între timp, fata se pregăteşte pentru concurs. Şi-a împachetat rochiile strălucitoare, bikinii minusculi, dar şi cărţile de drept, şi a zburat către China, locul unde se fac pregătirile pentru finala marii competiţii.

Ea speră ca juriul să decidă în favoarea ei, pentru a aduce coroana de Miss în Anglia şi pentru a-şi da examenele care-i permit intrarea în avocatură. „Nu m-aş fi aşteptat nici într-un milion de ani să  reprezint Anglia la Miss World. Sunt absolut entuziasmată, e ca un vis devenit realitate", mărturiseşte ea.

Tânăra este revoltată din cauza celor care-i spun că „se înjoseşte" prin participarea la consursul de frumuseţe. „Sunt o feministă şi cred cu tărie că femeile din ziua de azi pot avea totul. Nu înseamnă că dacă sunt inteligentă nu trebuie să particip la ceva ce-mi place. Sunt mândră să concurez într-o competiţie care sărbătoreşte frumuseţea şi care nu mă discriminează pentru că am creier", explică Jessica.

Abilităţi utile

Ea crede că participarea la un concurs de o asemenea anvergură şi mai ales câştigarea lui o vor ajuta şi în profesia de avocat. „Practicarea avocaturii necesită abilităţi de comunicare şi de relaţionare cu oamenii din orice palier social." Fata este ferm convinsă că are toate atuurile care o vor propulsa în fruntea clasamentului, dar care o vor face şi un avocat de succes.

„Sunt focusată, ambiţioasă şi ţin la oameni. Acestea sunt calităţile care fac din mine candidata perfectă pentru Miss World, dar şi pentru o carieră în avocatură", spune ea. ­Jessica speră ca prezenţa ei în cadrul competiţiei să le arate şi altor tinere că duritatea de la locul de muncă nu înseamnă absenţa feminităţii.

"Sunt mândră să concurez într-o competiţie care sărbătoreşte frumuseţea şi care nu mă discriminează pentru că am creier."
Jessica Linley
candidată Miss World

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite