Rochie din maţe de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul vestimentar din Bistriţa Oana Eliza Runcan, în vârstă de 25 de ani, a creat o ţinută foarte îndrăzneaţă din ceva la care nimeni nu s-ar fi gândit: intestine de porc.

Tânăra crede că acest gen de ţinute se potriveşte unor vedete extravagante precum cântăreaţa Lady Gaga.Absolventă a Universităţii clujene de Artă şi Design, Oana Eliza Runcan se declară o fire nonconformistă, gata să facă „experimente" cu materiale. Nu vrea să audă de clişee, axându-se pe unicate.

Tânăra povesteşte că a lucrat la inedita rochie cam trei săptămâni. A cumpărat 25 de punguliţe de intestine de porc din comerţ, pe care le-a spălat, le-a pus la uscat, le-a întins, le-a tăiat şi apoi le-a imprimat cu hârtie de transfer. „Am lucrat cu circa 250 de metri de intestine. Le-am desărat, le-am spălat în mai multe ape, inclusiv cu balsam, iar apoi le-am tăiat longitudinal în fâşii", explică designerul bistriţean. După spălare le-a uscat şi a început creaţia. A cusut cu grijă micile fâşii de intestine una de cealaltă.

„Când cineva se uită la rochie crede că este dintr-o hârtie mai deosebită, nicicum din intestine de porc. Aş purta rochia la un bal mascat. Acest gen de ţinute se potriveşte unor prezenţe mondene precum Lady Gaga", afirmă designerul. Oana Eliza Runcan ar vinde rochia cu 900 de lei, deşi pentru confecţionarea ei a cheltuit 600 de lei.
  
Bistriţeanca a participat la numeroase festivaluri de modă din ţară şi din străinătate. Hainele croite de mâna ei au ajuns în Germania şi în California (SUA), iar în 2009 a făcut parte din echipa care s-a ocupat, în primă fază, de ţinutele reprezentantei României la concursul Eurovision, Elena Gheorghe. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite