Bicicletele pliabile, un atu pentru orăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o investiţie care poate porni de la 450 de lei, vă asiguraţi un transport rapid şi ecologic. Bicicletele pliabile „rezolvă“ ambuteiajele din trafic, dar şi lipsa spaţiului de depozitare. Demontarea durează un minut, iar prin alternarea bicicletei cu transportul în comun, scăpaţi de timpii morţi.

Gata cu scuzele! Lipsa spaţiului de depozitare, porţiunile de drum pe care nu puteţi rula sau care vă iau mai mult timp decât dacă aţi circula cu un mijloc de transport în comun, frica de a rămâne fără „bijuteria” pe două roţi pe care aţi dat toate economiile.

Toate acestea sunt motive care nu vă mai pot înfrâna dorinţa de a merge pe bicicletă. Bicicletele pliabile aduse în ţară de la sfârşitul anului 2006 au cucerit clienţii chiar şi în „sezonul mort”, ne-a povestit Vasile Ghimpu, asociat al firmei Compact Com SRL, dealer al bicicletelor Metropolis.

„Au prins foarte bine în rândul doamnelor şi domnişoarelor”, ne-a explicat şi Cristian Schneider, reprezentant al firmei Veloteca.

Vânzările cresc constant

Afacerea a fost un succes constant. „Avem o creştere anuală de 2% la vânzările de biciclete pliabile”, a declarat Ghimpu. Preţurile practicate pentru modelele pliabile pornesc de la 445 şi ajung până la 515 lei. Sunt fabricate în China, au o garanţie de 24 de luni şi suportă o greutate de până la 90 de kilograme, ne-a mai spus Ghimpu.

El a adăugat că, într-o lună, pe piaţă va ajunge un model nou, ce le va permite şi celor cu o greutate de până într-o sută de kilograme să se bucure de aceleaşi avantaje.

Dezavantajul unei asemenea biciclete este că nu poate fi folosită pe drumuri accidentate sau la o viteză mai mare de 20 de km/h. Ideea comercializării bicicletelor pliabile le-a venit celor de la Compact Com din dorinţa de a le oferi orăşenilor şansa de a practica mersul pe bicicletă, înlăturând motivele care-i determinau pe mulţi să renunţe.

„O bicicletă pliabilă nu numai că nu te încurcă prin casă toamna sau iarna, dar poţi să o iei cu tine oriunde ca să te plimbi prin locuri mai sigure decât străzile noastre supraaglomerate”, ne-a mai spus reprezentantul Metropolis.

Reduceri de până la 20%

Cei de la Veloteca au redus preţurile cu până la 20 de procente la o serie de biciclete şi la accesoriile disponibile până la Paşte. Preţul modelelor pliabile de la Brompton este acum mai mic cu 15%.

Un model pliabil fabricat în Anglia şi care are o garanţie de până la cinci ani costă între 2.859 şi 3.289 de lei. O astfel de bicicletă susţine o greutate de până la 110 kilograme.

Reduceri de 20 de procente mai au şi bicicletele din gama Cube. Aceste modele nepliabile sunt ceva mai rezistente şi pot fi folosite şi pe drumuri accidentate.

Preţul unui model pentru copii este de 850 de lei, iar bicicletele pentru adulţi costă până la 3.000 de lei.  Şi preţurile la modelele Kona s-au redus cu 15%.

Aceste biciclete sunt potrivite pentru pedalatul în oraş şi pentru mersul la cumpărături, datorită coşului din dotare, şi costă de la 1.600 la 4.800 de lei.

„Cei care vor o bicicletă sigură, care să-i ţină cel puţin 4-5 ani de zile, plătesc în jur de 800 de lei”, ne-a declarat reprezentantul Veloteca, Cristian Schneider. 

Menţine silueta

Mersul pe bicicletă ajută la menţinerea condiţiei fizice şi la arderea grăsimilor.
O persoană de 60 de kilograme care nu schimbă nimic în regimul alimentar, dar pedalează trei ore pe săptămână, va pierde circa jumătate de kilogram în acest timp. Astfel, într-o lună, aceeaşi persoană va scăpa de două kilograme.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite