VIDEO Bicicletă inedită cu roată de tractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inginer olandez de 29 de ani, acum student la Arte, a construit o bicicletă de 450 de kilograme din piese adunate de la prieteni şi de la un producător de tractoare.

Un filmuleţ cu „opera" lui Wouter van den Bosch a făcut senzaţie pe YouTube. A adunat peste 600.000 de accesări în doar două săptămâni şi l-a transformat pe olandez într-o vedetă, scrie „The Daily Mail". „În ultimii ani m-a pasionat să fac «mutaţii» mecanice - să schimb scopul pe care mecanismele sau piesele îl aveau iniţial", spune Wouter van den Bosch.

Cu bicicleta prin oraş

Cu şase luni în urmă, Van den Bosch a făcut schiţe pentru o bicicletă care s-a transformat rapid în ceva uriaş. „Am început să adun piese de la cunoscuţi, aşa că a fost ieftin, şi am început să construiesc. A fost fantastic când am terminat şi am scos-o pe stradă pentru prima dată. Nu ştiu dacă e legal, dar am dat câteva ture prin cartier să aflu dacă funcţionează şi să văd reacţiile oamenilor", îşi aminteşte studentul. Nu toţi i-au apreciat creaţia, ceea ce e de înţeles, spune studentul, pentru că poate fi enervant să vrei să mergi la serviciu luni dimineaţă şi banda de biciclete să fie blocată de un „monstru".

Înainte de a se apuca de artă, olandezul a studiat ingineria mecanică şi a lucrat într-o fabrică unde făcea echipamente pentru platforme petroliere. Îi place să creeze hibrizi, iar anul trecut a transformat un set de electrocasnice de bucătărie în maşinării care se conduc, care desenează şi care zboară.

Mesaj social

Wouter van den Bosch spune că proiectul nu este doar haios, ci are şi un mesaj social. „De exemplu, un Hummer este o maşină gândită să iasă în evidenţă, dar cântăreşte 2.500 de kilograme, fiind folosită în general de o singură persoană. Cantitatea de petrol consumată este complet nejustificată. Eu sper ca cineva mic ca mine, care pedalează călare pe un vehicul atât de mare să transmită şi un mesaj", explică studentul.

De când bicicleta lui a ajuns pe internet, olandezul a primit oferte s-o expună în muzee şi s-o aducă la festivaluri muzicale. „Reacţiile m-au uimit de-a dreptul. Acum că bicicleta e aproape gata şi mai am puţin şi termin cursurile, nu ştiu ce să fac cu ea. Poate proprietarul cauciucului o să vadă filmuleţul şi o să-mi ceară roata înapoi."

Naşterea „monstrului"

Bicicleta, poreclită „monster bike", a fost construită din tuburi de oţel, piese de bicicletă şi o roată de tractor. Olandezul Wouter van den Bosch a lucrat la ea trei luni.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite