Bianca, operată în SUA ca să nu fie oarbă toată viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 6 luni se luptă cu întunericul încă de la naştere. Fundaţia Adevărul a contribuit deja cu 3.000 de euro pentru operaţiile la ochi pe care le va suporta Bianca. Micuţa e deja în SUA şi are nevoie de bani pentru intervenţia la cel de-al doilea ochi. Chiar astăzi, ea va fi supusă primei operaţii într-o clinică din Detroit.

Două gemene născute prematur, în maternitatea din Alexandria. Bianca şi Cora Petrică. Mici, mici şi cu grave probleme de sănătate. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să le salveze. Cora a avut noroc şi, într‑o zi, a plecat cu tăticul acasă. Mămica a rămas cu Bianca în spital până când un elicopter SMURD le-a luat şi le-a adus la medicii specialişti din Bucureşti. Micuţa a supravieţuit, dar ochişorii ei, grav afectaţi, au lăsat-o în lumea întunericului.

Medicii le-au explicat părinţilor că e vorba de retinopatie, adică dezlipire de retină. Fără o operaţie cu aparatură ultraspecializată şi cu proceduri de ultimă oră, pentru Bianca nu există şansa de a vedea vreodată. Ce să facă nişte părinţi de 24 de ani dintr-un sat teleormănean care se confruntau întâia dată cu probleme medicale? Salvarea bebeluşului a venit de la naşă.

Medicii noştri au încercat să o opereze, însă le-au recomandat părinţilor să ceară ajutor de la clinici din afara ţării. Naşa fetiţelor a apelat la toţi prietenii şi cunoscuţii, iar, după zeci de e-mailuri trimise, a găsit această clinica din Detroit care face asemenea operaţii delicate din 1994. Preţul însă e de 30.000 de dolari (21.500 de euro). S‑au strâns bani doar pentru un ochi (15.000 de dolari), iar Fundaţia Adevărul, prin campania „Din inimă pentru copii", a trimis în contul tatălui suma de 3.000 de euro. Azi e programată prima operaţie, iar a doua, la 23 martie.

Intervenţie amânată

În America, Bianca şi părinţii sunt ajutaţi de o familie de români, stabilită acolo. Fetiţa trebuia operată la primul ochişor la 9 martie, iar medicii au pregătit procedura pentru a interveni la ochiul drept, cel cu gradul V. Din cauză că nu s-au strâns bani decât pentru o intervenţie, tatăl a decis ca fetiţa să fie operată prima dată la ochiul stâng, cel cu grad mai mic de afectare. Vom reveni cu detalii despre starea micuţei.
Părinţii se roagă ca oameni care au posibilităţi materiale să-i ajute cu donaţii astfel încât Bianca să intre şi a doua oară în sala de operaţie. Doar aşa micuţa lor are şansa de a nu rămâne oarbă toată viaţa.

Oricine doreşte să o ajute pe Bianca poate suna  la 021.407.76.80. Sunaţi pentru donaţii! 0900.900.942 - pentru 2 euro sau 0900.900.940 - pentru 5 euro. Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom. Banii vor ajuta la rezolvarea cazurilor grave.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite