Becurile care-ţi schimbă canalul TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becurile ecologice au un nou atribut: pot schimba programele la televizor! Mai multor britanici li s-a întâmplat ca pe ecranul televizorului să apară un alt post decât cel ales. Unii au crezut că telecomanda le joacă feste, alţii au suspectat chiar că de vină ar fi fantomele.

Însă, atunci când numărul celor care semnalau aceste probleme a crescut, companiile de cablu au descoperit că becurile fluorescente, aflate în apropierea televizorului, sunt de vină pentru neplăcerile clienţilor lor, informează „The Daily Mail".

Alistar şi Emma Clements au fost printre primii britanici care s-au confruntat cu această problemă. Explicaţia a venit de la reprezentanţii Virgin Media, compania care le furnizează servicii de cablu TV: becurile economice de la Philips, poziţionate în apropierea aparaturii TV, pot schimba canalele.

Cum se întâmplă?

Televizoarele pot fi „păcălite" de lumina infraroşie a becurilor fluorescente, caz în care se comportă ca şi când ar fi activate printr-o telecomandă, explică experţii companiei de cablu. Ei avertizează că înlocuirea lor nu rezolvă întotdeauna problema, întrucât interferenţele pot apărea şi din cauza numărului mare de dispozitive electrice din casele noastre.

Becurile cu incandescenţă produc şi ele lumină infraroşie, însă nu creează interferenţe pentru că nu pâlpâie la fel ca cele fluorescente.
Un reprezentant al firmei Philips a declarat că problemele apar numai în cazul lămpilor fluorescente dintr-o producţie mai veche. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite