Bebeluşii plâng pe limba mamelor -studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşii plâng pe limba mamelor -studiu
Bebeluşii plâng pe limba mamelor -studiu

Nou năcuţii plâng pe tonalităţi diferite, în funţie de accentul care caracterizează limba părinţilor, potrivit unui studiu publicat în revista "Current Biology" şi citat de BBC News.

Potrivit studiului, micuţii sunt capabili să recunoască accentul ce caracterizează limba părinţilor încă din stadiul intrauterin.

Astfel, un bebeluş francez plânge "în crescendo",  în timp ce un nou născut cu părinţi germani va plânge pe o tonalitate descrescătoare.

Oamenii de ştiinţă explică acest lucru prin faptul că micuţii încearcă să stabilească o legătură cu mamele lor, prin imitarea tonalităţii vocii acestora.

Rezultatele studiului sugerează că, bebeluşii sunt influenţaţi de sunetele ambientale şi de primele voci pe care le aud, încă din perioada în care se află în uter.

"Noile date subliniază importanţa plânsetului bebeluşilor umani în dezvoltarea limbajului", a explicat Kathleen Wermke, profesor la Universitatea din Wurzburg, Germania, coordonatoarea acestui studiu.

De altfel, era cunoscut deja că, în ultimele trei luni de sarcină, fetuşii sunt capabili să memoreze sunete provenind din lumea exterioară, fiind deosebit de sensibili la linia melodică a unor compoziţii muzicale, dar şi a vocilor umane.

Studiile precedente au demonstrat faptul că bebeluşii mai mari de trei luni pot să imite vocalele pronunţate de adulţi.

Studiul a fost făcut pe 60 de bebeluşi sănătoşi, născuţi în familii vorbitoare de limbă franceză sau germană.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite