Băuturi anticaniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zi de caniculă ne epuizează fizic şi psihic. De aceea, trebuie să ne apărăm organismul cu ajutorul terapiilor naturale. "Dintre miile de reţete care ne promit revigorarea, trebuie să le

O zi de caniculă ne epuizează fizic şi psihic. De aceea, trebuie să ne apărăm organismul cu ajutorul terapiilor naturale. "Dintre miile de reţete care ne promit revigorarea, trebuie să le alegem pe acelea care asigură igiena alimentară", precizează dr. Georgeta Popescu, cardiolog la Institutul "Ana Aslan".

Tonic din dovleac cu nuci

Băutura se prepară din 300 g miez de dovleac, 200 g miez de nucă, miere şi scorţişoară după gust. Vom fierbe miezul dovleacului în apă, cât să acopere suprafaţa legumei. Avem grijă să amestecăm cu o lingură de lemn, încât să nu se prindă de cratiţă şi să obţinem o pastă. După fierbere, punem piureul în pahare şi adăugăm apă plată, nucă, miere şi scorţişoară.

Suc de roşii cu miere

Se prepară din patru pahare de suc de roşii proaspăt sau din conservă, 4 linguri de suc de lămâie şi opt linguri de miere polifloră. După ce omogenizăm ingredientele, băutura va sta la rece 10 minute. O putem asezona cu coajă rasă de lămâie.

Cocktail de morcovi cu ghimbir

Se prepară din şase morcovi, două ţeline, o rădăcină de ghimbir. Curăţăm şi tocăm legumele, iar sucul lor îl amestecăm cu miez de nucă măcinată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite