Batmobilul, maşina din visul oricărui bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un american din Dallas şi-a construit un automobil precum cel pe care îl folosea Batman, celebrul personaj din benzile desenate. Fiecare bărbat ar vrea să-l conducă şi fiecare băiat şi-ar dori să fie văzut măcar o dată la bordul acestui vehicul.

Texanul Fred Grout n-a aşteptat însă ca o companie producătoare de autoturisme să construiască un prototip al celebrului vehicul de poveste.

Plin de entuziasm, bărbatul în vârstă de 42 de ani s-a apucat singur de treabă. La el acasă. Iar rezultatul a fost peste aşteptările sale. Visul său din adolescenţă a căpătat contur.

Inginer de reţea de meserie, Fred a construit Batmobilul după chipul şi asemănarea celui din benzile desenate. Transformarea i-a luat doi ani, dar, spune el, a meritat efortul.

După ce s-a gândit bine, Fred a ajuns la concluzia că un autoturism Lincoln Continental din 1970 este numai bun de transformat în Batmobil.

Aruncă flăcări

A cutreierat apoi toată ţara pentru a găsi piesele care-i erau necesare fabricării vehiculului. O mie de ore de drum, după cum a contorizat el. S-a văzut nevoit să comande din Brazilia o parte dintre componente. Dar automobilul său poate arunca acum flăcări şi are un scaun ejectabil cu paraşută.

După ce uimitorul autoturism a fost gata, Fred l-a vopsit în negru şi roşu, iar interiorul l-a aranjat astfel încât să se asorteze perfect. Are totuşi un regret. Nu poată să conducă acest vehicul fără să provoace accidente.

„Opresc traficul pe unde trec“, a spus bărbatul. „Un tip se uita la mine aşa insistent încât nu şi-a mai dat seama că trebuie să fie atent la drum şi a ajuns cu maşina într-un şanţ“, a adăugat el.

O lecţie de viaţă

Fred a povestit că de mic copil a fost fascinat de povestea lui Batman. Pentru el, serialul de televiziune se transformase într-un adevărat cult. La un moment dat şi-a construit în casă o ascunzătoare pe care şi-o dorea cumva un sanctuar în cinstea personajului său favorit.

Acum, bărbatul este tatăl a patru copii şi spune că a făcut, de fapt, acest efort pentru ei. „Principalul motiv pentru care am făcut asta a fost că am vrut să le demonstrez copiilor mei că toate visurile pot deveni realitate dacă munceşti din greu pentru ceea ce ţi-ai propus“, a afirmat Fred.

Refuză să spună cât a investit în această „lecţie de viaţă“ dată copiilor săi şi ia în calcul vânzarea vehiculului. Săptămâna trecută l-a scos la licitaţie pe ebay, dar a refuzat să accepte cea mai mare ofertă primită - de
circa 30.000 de dolari.

image

Am vrut să le demonstrez copiilor mei că toate visurile pot deveni realitate.

image


Fred Grout
proprietarul Batmobilului

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite