Bărbaţii își aleg femeia într-o clipită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat are nevoie de doar 12 sutimi de secundă pentru a decide dacă vrea sau nu să întreţină relaţii sexuale cu o femeie. La această concluzie a ajuns Louann Brizendine, unul dintre cei mai renumiţi neuropsihiatri din lume, relatează ABC.es.

Specialista în neuropsihiatrie a cercetat structura cerebrală a bărbaţilor, încercând astfel să afle ce este în mintea acestora. Totodată, Louann Brizendine a ajuns la concluzia că bărbaţii se gândesc la sex de trei ori mai des în comparaţie cu femeile.

„Potrivit stereotipurilor, bărbaţii se gândesc mereu la sex. Adevărul este că testos­teronul din corpul unui bărbat depăşeşte, pe durata vieţii sale, cu circa 15% nivelul acestuia din organismul femeilor", a explicat  Louann Brizendine.

Testosteronul este un hormon sexual ce joacă un rol important în dorinţa de satisfacere a instinctului sexual. Concluziile specialistei sunt cuprinse în cartea „Creierul masculin".

Potrivit neuropsihiatrului, în cazul bărbaţilor, zona din creier responsabilă de exerciţiul sexual este de două ori şi jumătate mai mare decât în cazul femeilor.

De asemenea, cele două sexe folosesc circuite cerebrale diferite pentru a procesa informaţiile spaţiale şi pentru a rezolva problemele emoţionale. Diferenţele se atenuează la bătrâneţe, astfel că până atunci, susţine Louann Brizendine, domnii sunt „construiţi" pentru a se gândi la sex mult mai des decât doamnele. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite