Bărbaţii iartă mai uşor aventurile lesbiene ale iubitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii sunt mult mai dispuşi să-şi ierte partenera care i-a înşelat cu o altă femeie, decât dacă a avut o aventură cu un alt bărbat, arată un studiu citat de „The Telegraph“. Însă doamnele ar ierta mai degrabă un partener implicat într-o aventură heterosexuală, decât într-una homosexuală.

Studiul, realizat de o cercetătoare de la Universitatea Texas, SUA, oferă o nouă perspectivă asupra adaptărilor psihologice din spatele dorinţei bărbaţilor de a avea parteneri sexuali diferiţi şi a femeilor de a avea un partener stabil. Aceste porniri au jucat un rol-cheie în evoluţia psihologiei umane a împerecherii.

„Un mecanism puternic de gelozie este activat la bărbaţi şi la femei de diferite tipuri de stimuli, care ameninţă paternitatea, în cazul bărbaţilor, şi care arată un posibil abandon la femei", precizează Jaime Confer, coordonatoarea studiului. Aceasta a realizat cercetarea împreună cu tatăl ei, profesor de psihologie la Universitatea Lock Haven din Pennsylvania.

O gamă largă de situaţii

Cei doi au rugat 700 de studenţi să-şi imagineze că sunt într-o relaţie serioasă, romantică şi sexuală, de trei luni. Apoi au fost întrebaţi cum ar reacţiona la infidelitatea partenerului respectiv. Unora li s-a spus că partenerul a fost infidel cu o persoană de acelaşi sex, altora, cu una de sex opus. Unora li s-a spus că au fost înselaţi cu un singur partener, altora, că au fost mai mulţi. La fel, unii au fost înşelaţi o dată, alţii, de mai multe ori.

Indiferent de numărul de episoade sau de numărul de parteneri, rezultatele au arătat că 50% din bărbaţi ar continua relaţia cu o femeie care a avut un flirt cu o altă femeie, în timp ce numai 22% din ei au declarat că pot ierta o infidelitate cu un alt bărbat. 28% din femei ar ierta un bărbat care le-a înşelat cu o altă parteneră, în timp ce 21% i-ar ierta pe cei care au avut o relaţie homosexuală. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite