Bărbaţii cu greţuri matinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert dintre bărbaţii ale căror soţii aşteaptă un copil susţin că au propriile lor simptome ale sarcinii, acuzând greţuri matinale şi pofte ieşite din comun pentru anumite alimente, arată un studiu britanic.

În ultima perioadă, soţii au devenit atât de implicaţi în problemele care apar în timpul celor nouă luni de sarcină încât foarte mulţi resimt schimbări majore emoţionale şi psihice, de cele mai multe ori specifice femeilor, scrie „The Daily Mail". Cercetătorii britanici au observat că peste 23% din viitorii taţi au depresii prenatale, stări de greaţă şi chiar dureri imaginare asociate cu sarcina.

În acelaşi timp, dintre cei care au semnalat schimbări majore, 30% au afirmat că au devenit mai emotivi în timpul sarcinii soţiei, iar 56% s-au simţit mai ataşaţi de casă şi de familie şi au ales să-şi redecoreze locuinţa. Mai bine de 74% din bărbaţii care au simţit sarcina „pe pielea lor" au devenit mai atenţi şi mai protectori cu partenera lor, iar 80% au simţit o responsabilitate mult mai mare.

„Datorită schimbărilor culturale şi sociale din ultimii 50 de ani, bărbaţii nu mai au o problemă în a-şi exprima sentimentele şi trăirile personale", spune Mary Steen, profesor şi consultant pentru marca Pampers. Aceasta susţine că bărbaţii implicaţi creează astfel o relaţie emoţională mult mai strânsă cu copiii şi încep să înţeleagă mai bine trăirile partenerei. „Mama va fi mereu în prim-plan în timpul sarcinii, dar nu trebuie să-i ignorăm nici pe viitorii taţi, care au de multe ori nevoie de sprijin moral", adaugă Mary Steen. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite