Bărbaţii blânzi, buni pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii mai blânzi şi mai darnici sunt mai căutaţi pe timp de criză
Bărbaţii mai blânzi şi mai darnici sunt mai căutaţi pe timp de criză

În vremuri grele, femeile caută parteneri cu trăsături fine, dar cu instincte paterne mai dezvoltate, arată un studiu recent. Doamnele îşi schimbă gusturile în materie de bărbaţi în funcţie de necesităţi. Atunci când sunt preocupate de sănătate, ele preferă bărbaţii „macho“, cu trăsături masculine.

Contrar credinţei populare, bărbaţii de tip „macho", cu trăsături foarte masculine, nu prezintă interes pentru femeile care au o situaţie materială precară. Dacă au probleme cu banii, doamnele preferă bărbaţii cu trăsături mai fine, mai feminine, conform unui studiu australian citat de cotidianul britanic „The Daily Mail".

Se consideră că bărbaţii mai blânzi câştigă mai bine şi, implicit, alături de ei ­ieşirea din recesiune este mai uşoară. Studiul a fost realizat pentru a stabili dacă situaţia materială sau problemele de sănătate influenţează femeile în alegerea tipului de partener. La studiu au participat 65 de femei, care au primit trei chestionare pentru a le completa. Unul, despre situaţia materială, unul, legat de sănătate, iar al treilea, neutru, despre credinţa în fenomene paranormale.

După aceea, participantelor le-a fost prezentată o listă cu trăsături din care ele trebuiau să le aleagă pe cele pe care consideră că trebuie să le ­aibă bărbatul ideal.  O parte din caracteristici, precum inteligenţa, trăsăturile masculine şi încrederea, au fost asociate cu bărbaţii care au un material genetic solid, bun. Altele, ca bunătatea, căldura, dărnicia şi educaţia, au fost asociate cu bărbaţii care au un instinct patern mai dezvoltat.

Sunt preferaţi taţii devotaţi

În general, doamnele au pus mai mult accent pe trăsăturile asociate cu bărbaţii care pot fi taţi mai buni. Aceştia au fost aleşi de participantele ­care îşi fac griji legate de situaţia financiară. Bărbaţii „macho", cu trăsături mai masculine, au fost aleşi de doamnele pe care le preocupă mai mult sănătatea, pentru că masculinitatea este asociată cu genele bune.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că gusturile femeilor în materie de bărbaţi sunt flexibile şi depind de situaţia în care acestea se află. „Femeile sunt în stare să perceapă schimbările de mediu şi să-şi adapteze preferinţele în funcţie de acestea", a spus coordonatorul studiului, Anthony Lee, de la Universitatea din Queensland (Brisbane, ­Australia).

Nu numai femeile îşi schimbă gusturile în funcţie de situaţia economică. Un studiu făcut de „Playboy" a arătat că, atunci când sunt într-o perioadă prosperă, bărbaţii preferă femeile mai tinere, cu ochii mari şi cu trăsături fine. Atunci când economia se clatină însă, domnii caută femei cu forme mai rotunde şi cu trăsături ­materne. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite