Bărbaţii au nevoie de tandreţe şi alinturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gesturile drăgăstoase îi fac pe bărbaţi mai fericiţi în cuplu
Gesturile drăgăstoase îi fac pe bărbaţi mai fericiţi în cuplu

Bărbaţii de peste 40 de ani sunt mai fericiţi dacă sunt răsfăţaţi. Tandreţea şi alintul sunt mai importante pentru bărbaţii de vârsta a doua, implicaţi într-o relaţie pe termen lung, decât pentru femei, susţin cercetătorii americani.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Kinsey, din cadrul Universităţii Indiana (SUA), au demonstrat că bărbaţii se declară mai fericiţi în cuplu dacă au parte de gesturi tandre din partea iubitelor. Pe de altă parte, femeile implicate într-o relaţie stabilă se declară fericite dacă se simt satisfăcute din punct de vedere sexual, notează publicaţia „The Daily Mail".

În mod surprinzător, săruturile dese şi alinturile aduc fericirea pentru bărbaţi, dar nu şi pentru femei. Conform rezultatelor studiului, fericirea în cuplu depinde şi de cât de sănătoşi sunt şi cât de satisfăcute sexual sunt partenerele lor.

Cercetătorii au analizat datele despre viaţa privată a mai bine de o mie de cupluri, cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani, din Statele Unite ale Americii, Brazilia, Germania, Japonia şi Spania, care sunt împreună, în medie, de aproximativ 25 de ani.

„Ştim din alte cercetări că o relaţie de lungă durată este importantă pentru sănătate. Poate putem afla mai multe despre ceea ce face o relaţie să dureze şi să fie fericită", a declarat Julia Heiman, coordonatoarea cercetării, citată de „The Daily Mail".

Femeile, mai satisfăcute după 15 ani de relaţie

Atât femeile, cât şi bărbaţii s-au declarat mai fericiţi cu cât au fost mai mult împreună, iar cei cu un grad important de mulţumire în privinţa vieţii de cuplu au avut un punctaj mai ridicat la chestionarele legate de activitatea sexuală.

Ambii parteneri au spus că sunt mai satisfăcuţi sexual dacă au parte de săruturi şi tandreţe, dar şi de o viaţă sexuală mai activă. Pe de o parte, pentru bărbaţi, cu cât au avut mai multe partenere sexuale de-a lungul vieţii, cu atât au fost mai puţin satisfăcuţi din acest punct de vedere. Bărbaţii s-au declarat mai fericiţi în cuplu în ultima parte a relaţiei, în timp ce, în cazul femeilor, satisfacţia sexuală este cea care a crescut în timp.

În privinţa celor care au fost cu partenerii lor mai puţin de 15 ani s-a înregistrat un grad mai scăzut de satisfacţie sexuală decât în cazul celor cu o relaţie de mai lungă durată. „Probabil că femeile sunt mai satisfăcute în timp, pentru că aşteptările lor se schimbă sau pentru că viaţa lor se modifică atunci când copiii cresc", a mai spus Julia Heiman.

Dintre cele cinci naţionalităţi cuprinse în studiu, cuplurile din Japonia s-au declarat mult mai fericite în relaţie decât cele din SUA, care, la rândul lor, sunt mai fericite decât cele din Brazilia şi Spania. În comparaţie cu americanii, bărbaţii japonezi au o satisfacţie sexuală de 2,6 ori mai mare. În ceea ce priveşte femeile, japonezele şi braziliencele au înregistrat un grad mai mare de satisfacţie sexuală decât americancele.

"Femeile sunt mai satisfăcute în timp pentru că aşteptările lor se schimbă sau pentru că viaţa lor se modifică atunci când copiii cresc."
Julia Heiman
coordonatoarea cercetării

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite