Bărbaţii cu talia mai mare de 81 cm, expuşi la afecţiuni respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grăsimile care se acumulează pe abdomen, deformând talia produc proteine inflamatorii, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas. În aceste condiţii, spun specialiştii, ele

Grăsimile care se acumulează pe abdomen, deformând talia produc proteine inflamatorii, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas. În aceste condiţii, spun specialiştii, ele reprezintă un risc sporit pentru apariţia bolilor cardiovasculare, dar şi pentru afecţiunile respiratorii. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre grăsimile care se depozitează la nivelul şoldurilor.

Aşa că dacă observaţi o îngroşare a circumferinţei taliei, comparativ cu şoldurile, este bine să luaţi măsuri pentru a scăpa cât mai repede de grăsimea acumulată aici. Nutriţioniştii spun că surplusul centimetrilor adăugaţi în jurul taliei sporesc riscul apariţiei unor leziuni arteriale, chiar dacă nu se remarcă o creştere în greutate.

Studiul cercetătorilor americani, efectuat pe un eşantion de 2.744 de persoane, a demonstrat că talia care depăşeşte 81 cm în cazul femeilor şi 94 cm la bărbaţi reprezintă un semnal de alarmă la adresa sănătăţii noastre. Această concluzie a fost publicată în "Jurnalul Colegiului American de Cardiologie" şi corectează rezultatele unui studiu anterior, care preciza că riscurile declanşării unor afecţiuni sunt legate de o circumferinţă de 89 cm la femei, respectiv 101 cm la bărbaţi. Specialiştii ne recomandă să ne alcătuim cu atenţie dieta, să optăm pentru fructe în locul preparatelor de cofetărie şi patiserie şi, fireşte, să facem cât mai multă mişcare. (Liliana Ivan) .

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite