Bărbaţii, pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din cinci ar putea avea probleme de fertilitate, iar oamenii de ştiinţă avertizează că situaţia se poate agrava. Cercetătorii susţin că se poate vorbi de „o chestiune ce ţine de sănătatea publică", relevă „The Daily Mail".

Profesorul Niels Skakkebaek de la Universitatea din Copenhaga a caracterizat această situaţie drept „la fel de importantă ca încălzirea globală". Unii spun chiar că dacă pe Marte ar exista oameni de ştiinţă, iar aceştia ar veni să studieze sistemul reproducător masculin, ar ajunge, cel mai probabil, la concluzia că bărbaţii sunt sortiţi dispariţiei rapide.

Îngrijorările pornesc de la faptul că studiile arată că aproximativ 20% din bărbaţii cu vârste între 18 şi 25 de ani, declaraţi sănătoşi, au probleme legate de calitatea spermei. Cauza? „Există tot mai multe dovezi că problemele bărbaţilor încep încă de când se află în pântecul mamei", a afirmat Gillian Lockwood, director medical la Centrul de Fertilitate Midland,
Marea Britanie.

Alimentaţia gravidelor este unul dintre cei mai importanţi factori. Specialiştii afirmă că femeile însărcinate ar trebui să nu mănânce prea multă carne de vită, să fie atente la greutate şi să nu stea într-un mediu poluat, astfel ca fătul să nu aibă probleme.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite