Bărbaţii, mai speriaţi de doctor decât femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unu din cinci bărbaţi nu a fost la doctor în ultimul an, iar 6% din ei nu s-ar duce la medic nici dacă ar simţi o durere puternică în piept.

Spre deosebire de femei, preocupate de starea lor de sănătate, bărbaţii ar merge la doctor doar dacă ar fi vorba de o chestiune pe care o consideră esenţială, arată un studiu publicat de cotidianul „The Daily Mail". Mike Shallcross, editor al revistei „Men's Health", spune că de vină sunt diferenţele între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte relaţia cu propriul corp.

Unii nu au fost niciodată

Dintre cei care ar merge la un cabinet, doar 14% au admis că sunt dispuşi să facă asta, în timp ce o treime s-ar prezenta la medic doar dacă i-ar încuraja partenera sau chiar ar fi necesar să ajungă acolo. Mai îngrijorător este că 2% din reprezentanţii sexului masculin nu au fost nicio-dată la doctor.

Reticenţa a apărut în ciuda constatării că două treimi dintre ei au avut părinţi sau bunici care au suferit de cancer, accident vascular cerebral sau boli de inimă. Doar 65% ar consulta un medic dacă ar avea dureri în piept, arată acelaşi studiu, realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane. „Bărbaţii sunt jenaţi să vorbească despre problemele lor, dar ar trebui, pentru că un diagnostic pus din timp poate influenţa şansele de succes ale tratamentului", spune Krishna Sethia, de la Spitalul Universitar Norfolk şi Norwich. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite