Bărbaţii „macho“ cuceresc cu o cicatrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantele sexului frumos preferă bărbaţii cu semne ale „eroismului“ pe faţă. Cercetătorii au descoperit ce le înnebuneşte pe femei pe termen scurt.

O cicatrice pe faţă, preferabil una care a fost căpătată la mânie, nu una care să fi apărut în urma vărsatului de vânt, de pildă, îi face pe bărbaţi mai atractivi pentru femei.

La această concluzie a ajuns un studiu făcut de cercetătorii britanici de la universităţile Liverpool şi Stirling, relevă “The Daily Telegraph”. “Este primul studiu care demonstrează că în anumite circumstanţe, cicatricele posttraumatice ar putea spori valoarea socială atribuită unei persoane”, au afirmat cercetătorii.

Pentru acest studiu, specialiştii au luat în calcul părerile a 220 de persoane, care au fost rugate să se uite la fotografii ale unor femei şi bărbaţi. Unele dintre poze fuseseră modificate astfel încât să pară că persoanele respective au cicatrice.

Rezultatele au arătat că bărbaţii care au cicatrice pe faţă sunt mult mai atrăgători pentru femei, însă numai dacă acestea se gândesc la o relaţie pe termen scurt. În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, aceştia nu au fost influenţaţi de cicatricele de pe faţa femeilor.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au putut stabili de ce doamnele şi domnişoarele preferă bărbaţii care au astfel de semne de faţă.

Urmele lăsate de boli au, însă, un impact negativ asupra femeilor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite