Bărbaţii - hotărâţi, femeile - indecise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii -  hotărâţi, femeile - indecise
Bărbaţii - hotărâţi, femeile - indecise

Reprezentanţii sexului puternic nu stau pe gânduri când trebuie să enumere caracteristicile care fac o femeie atrăgătoare. Reţeta pentru a te transforma într-o persoană irezistibilă pentru sexul opus a fost îndelung discutată de specialişti.

Dar şi oamenii obişnuiţi s-au întrebat adesea care este secretul pentru a cuceri inima unei persoane de sex opus. Fiecare a căutat la un moment dat o soluţie pentru a suci mintea cuiva.

Citiţi şi:

Băutura le dă valoare românilor
Bistriţa: Pentru bărbaţi da, pentru femei ba
Studiu: succesul bărbaţilor depinde de aspectul fizic

„M-am întrebat mereu dacă toţi bărbaţii vor femei blonde şi voluptuoase. Dar m-am gândit că, dacă ar fi aşa, toate brunetele şi roşcatele ar fi singure şi triste“, spune Andreea, o tânără de 29 de ani.

Recunoaşte că de mai multe ori i s-a întâmplat să-i pice cu tronc un bărbat şi apoi să se intereseze ce considera respectivul domn irezistibil la o femeie. „În general, bărbaţii vor ca femeile să arate bine“, trage concluzia Andreea, bazându-se pe experienţele ei.

Mulţi bărbaţi recunosc că îşi doresc o femeie după care să întoarcă lumea capul pe stradă. „Mie-mi plac femeile care strălucesc, care sunt mereu în centrul atenţiei“, mărturiseşte Liviu, un tânăr de 30 de ani. „Dacă merg cu ea la o petrecere, vreau să fie cea mai frumoasă“, adaugă acesta.

Dan, în vârstă de 40 de ani, spune că şi-a dorit mereu să aibă lângă el o femeie atrăgătoare din punct de vedere fizic şi care să aibă rezultate excelente din punct de vedere profesional.

„Frumuşică şi cea mai deşteaptă, dacă se poate!

Asta am căutat şi zic eu că am şi găsit“, spune Dan. În acest timp, sunt multe doamnele şi domnişoarele care afirmă că şi-ar dori un bărbat cu un corp bine lucrat, precum au cei din reviste.

Totuşi, dacă nu arată senzaţional, dar sunt tandri, sensibili şi inteligenţi, nu e o catastrofă dacă nu sunt „un pachet de muşchi“.

Slabe şi încrezătoare

Potrivit unui studiu făcut de psihologii americani, preluat de publicaţia „The Daily Mail“, bărbaţii nu stau foarte mult pe gânduri atunci când trebuie să spună cum ar trebui să fie din punct de vedere fizic o femeie pentru a fi atrăgătoare. Doamnele şi domnişoarele nu sunt însă la fel de hotărâte.

Pentru acest studiu, publicat în „Journal of Personality and Social Psychology“, cercetătorii au luat în calcul răspunsurile a 4.000 de adulţi rugaţi să analizeze fotografii ale persoanelor de sex opus cu vârste între 18 şi 25 de ani.

Specialiştii au afirmat că majoritatea bărbaţilor preferă femeile slabe care adoptă o atitudine seducătoare. Silueta face însă diferenţa. „Femeile care încearcă să impresioneze bărbaţii sunt mult mai atrăgătoare pentru aceştia dacă îndeplinesc anumite standarde din punct de vedere fizic“, a declarat Dustin Woods, unul dintre autorii studiului.

Acesta a adăugat că rezultatele studiului ar putea explica eforturile susţinute ale femeilor de a-şi menţine silueta, ce ajung adesea să degenereze în grave probleme de alimentaţie.

Femeile nu se pot decide

Acelaşi studiu a relevat că, deşi majoritatea doamnelor şi domnişoarele preferă bărbaţii slabi, cu o musculatură bine evidenţiată, nu toate înţeleg acelaşi lucru prin atractivitate. Astfel, puse să aleagă din acelaşi set de fotografii bărbaţii irezistibili, femeile care au participat la studiu au ales indivizi diferiţi.

Bărbaţii îşi aleg femeia de lângă ei în funcţie de propria lor personalitate. „Dacă sunt o fire mai competitivă îşi aleg o femeie «pur-sânge» - feminină, care arată perfect, pentru a le scoate în evidenţă masculinitatea“, spune psihologul Jeni Chiriac. Felul de a fi al femeii sau felul în care gândeşte începe să conteze în opinia bărbatului doar dacă acesta din urmă este dispus să ajungă în faţa altarului, mai spun psihologii.

„În cazul femeilor, acestea trec în câţiva ani printr-o tranziţie în ceea ce priveşte imaginea bărbatului ideal. În tinereţe, atunci când îşi doresc să se distreze şi să fie independente se uită după bărbaţii macho. De la o vârstă însă, personalitatea bărbatului începe să conteze mai mult pentru că îşi doresc stabilitate şi un bărbat care poate fi tatăl copiilor lor“, mai spune Jeni Chiriac.

Femeile pun preţ pe personalitate

image

Un studiu realizat de cercetătorii britanici confirmă faptul că reprezentantele sexului frumos nu prea se dau în vânt după bărbaţii macho când vine vorba de alegerea unui partener pe termen lung. Femeile preferă pentru relaţiile de lungă durată bărbaţii cu trăsături feminine şi buze pline.

La studiu au participat peste 100 de femei care au fost rugate să analizeze fotografii ale unor bărbaţi, modificate în prealabil pentru a accentua trăsăturile masculine şi feminine.

Doamnele au fost rugate, totodată, să ghicească trăsăturile de personalitate ale bărbaţilor. Ochii mici şi sprâncenele groase sunt asociate cu infidelitatea, iar trăsături precum ochii mari şi curbele fine ale feţei au fost asociate cu partenerii de lungă durată.

Există câteva genuri de bărbaţi cărora doamnele nu le pot rezista, relatează site-ul askmen.com. Printre acestea se numără bărbatul romantic, cel sigur pe sine şi cel cu înclinaţii artistice.

Romanticul crede în povestea clasică de iubire. Îi aduce femeii flori şi ciocolată şi aprinde lumânări în timpul cinei. Gesturile sale romantice o conving că se gândeşte la ea. Bărbatul sigur pe sine are o aură care emană putere şi control. Nu este niciodată gelos pe un alt bărbat. Este atrăgător pentru că nu caută aprobarea femeii.

Artistul este genul de bărbat care trăieşte clipa. De cele mai multe ori îşi foloseşte creativitatea pentru a o curta – îi compune poezii sau îi schiţează portretul. Este atrăgător pentru că fiecare femeie îşi doreşte să se simtă unică.

Trucurile simple care fac diferenţa

Sfaturile privind modul în care o persoană poate deveni atrăgătoare pentru sexul opus au invadat în ultimii ani site-urile de psihologie, iar cărţile pe această temă au apărut în număr tot mai mare.

Autoarea Amy Waterman scrie în cartea sa „How to Be Irresistible to Men“ (Cum să fii irezistibilă pentru bărbaţi) că reprezentaţii sexului puternic nu rămân niciodată indiferenţi în faţa a trei caracteristici: zâmbetul, bunăvoinţa şi aspectul feminin. O femeie care zâmbeşte nu ridică un zid între ea şi potenţialul partener, susţine autoarea, care adaugă că adesea femeile adoptă o atitudine distantă pentru a nu fi greşit interpretate.

Apoi, bărbaţii adoră femeile care ştiu să asculte şi nu încearcă să domine conversaţia. Nu în ultimul rând, bărbaţii nu pot rezista unei atitudini feminine şi unei ţinute pe măsură. „Dacă o doamnă se îmbracă feminin, bărbaţii vor fi atraşi de ea“, susţine Amy Waterman.

Contactul vizual, obligatoriu

La rândul său, autoarea cărţii „How to Be Irresistible to Women“ (Cum să fii irezistibil pentru femei), Terry Hernon MacDonald, afirmă că femeile adoră să fie privite în ochi. Aceasta pentru că bărbaţii fie le dezbracă din priviri, fie evită contactul vizual.

De asemenea, femeile vor ca bărbaţii să se arate interesaţi de pasiunile lor. Totodată, un bărbat care lasă impresia că nu este tocmai uşor de cucerit are mult mai multe şanse decât unul care pare disperat să aibă o relaţie.

Secretul unui flirt reuşit

Cum poţi să găseşti rapid calea către inima unei persoane pe care o placi? Oamenii de ştiinţă susţin că au găsit răspunsul. Chiar dacă tinerii experimentează fel de fel de metode, soluţia este mult mai simplă: trebuie să îi spui simplu şi direct că o placi. Această atitudine o va determina să-ţi răspundă cu aceeaşi monedă.

Cel mai probabil, persoana care nu îţi răspunde la fel nu este interesată să înceapă o relaţie cu tine.  Aşa arată un studiu făcut de specialiştii de la Universitatea din Aberdeen. Psihologul Ben Jones, unul dintre autorii cercetării, a afirmat că, în momentul în care vrei să începi o relaţie cu cineva, comportamentul pe care îl adopţi este decisiv.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite